Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Do ligy jde z prvního místa Ústí, oba sestupující vyhráli

Ústí nad Labem - Fotbalisté Ústí nad Labem vyhráli druhou ligu. V dnešním utkání posledního 30. kola doma porazili Opavu 2:1, a uhájili tak vedení v tabulce před druhou Jihlavou, která naopak prohrála 0:2 na hřišti Bohemians Praha. Vyhrály také oba týmy ze dna tabulky Třinec a Sparta B, na jejich sestupu už to ale nic nezměnilo.

Ústí se přitom trápilo v koncovce, zatímco Opava udeřila z první vážnější šance. Po brejku běžel sám na brankáře Binar, a přestože si gólman Fendrich na míč sáhl, v cestě do sítě mu nezabránil. Jenže už po 31 vteřinách hry druhé půle se prosadil Moulis a osm minut před koncem rozhodl Holek patičkou.

Bohemians Praha si výhrou nad Jihlavou alespoň částečně vylepšili renomé po nevydařené druhé polovině jarní části. V předchozích šesti zápasech totiž uhráli jediný bod, naopak Jihlava až v epilogu druholigové sezony ukončila svoji sérii devíti zápasů v řadě bez prohry. Oba góly padly z penalt v podání Šislera a Škody již v úvodním poločase.

Třetí místo vybojoval Sokolov, který vyhrál na hřišti Táborska 2:1. Táborsko protáhlo sérii bez vítězství na sedm utkání, na čemž má podíl i epidemie příušnic. I dnes trenérovi Zákostelskému chybělo patnáct hráčů. Sokolov měl raketový nástup a prosadil se hned ve třicáté vteřině zásluhou Strnada. Pak ale byli aktivnější domácí a srovnali poté, co Přeučil nastřelil obránce Dvorníka. Jenže čtyři minuty před koncem uklidil Machek míč pod břevno a zajistil Sokolovu tři body. Západočeši uhájili náskok před Brnem, které zvítězilo 2:0 nad Mostem brankami Mezlíka a Švancary z pokutového kopu.

Třinec si připsal teprve druhé jarní vítězství, když porazil Zlín 4:1. Všechny čtyři góly dali domácí ve druhé půli. Vyhrála i poslední Sparta B, která byla v duelu na hřišti Znojma po celé utkání aktivnější, ale na gól si musela počkat až do 80. minuty, kdy z dorážky rozhodl střídající Valenta. Vlašim zvítězila 1:0 nad Varnsdorfem, přestože hrála už od 25. minuty bez vyloučeného Vebra. Hosté ale dlouho přesilovou hru nedokázali využít. Jediný gól dal už v 9. minutě Matějka. Fotbalisté Čáslavi hráli s Karvinou bez branek. Hosté nevyužili toho, že domácí hráli od 65. minuty bez vyloučeného Hejného. Oba trenéři dali více prostoru hráčům z laviček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články