Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Deset fanoušků Brna se dopustilo přestupku

Znojmo – Deset fanoušků brněnského fotbalového týmu půjde za sobotní výtržnosti ve Znojmě před přestupkovou komisi. S řáděním fanoušků takového rozsahu se město dosud nepotýkalo. Jen díky nasazení stovky policistů se podle ní podařilo zabránit zraněním a velkým škodám. Na druholigové utkání znojemského a brněnského týmu dorazilo z moravské metropole asi 300 fanoušků. "Přibližně dvě třetiny z nich byly agresivní – nepřijely fandit, přijely se porvat," uvedla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. Po zápase zároveň skončil brněnský trenér Wagner.

Řádění brněnských fanoušků
zdroj: ČT24

V prvním poločase se fanoušci pokusili proniknout na hrací plochu. Protože by pořadatelé situaci nezvládli, museli přivolat policejní těžkooděnce. Těm se podařilo výtržníky natlačit do jejich sektoru. Rozhodčí musel utkání na deset minut přerušit. V druhé půli se situace ještě zhoršila. Policie proto sektor s nejagresivnějšími Brňany vyklidila a asi 200 jich vytlačila mimo stadion. Až pak mohl zápas pokračovat.

"Všechny podklady ještě vyhodnocujeme. Oněch deset případů porušení zákona ze strany fanoušků se týká přestupků proti občanskému soužití a veřejnému pořádku," doplnila mluvčí. Zdůraznila, že všechna dosavadní fotbalová utkání ve Znojmě se odehrávala bez větších výtržností.

Před přestupkovou komisi zamíří fanoušci, kteří povykovali, nadávali a nejvíce napadali ostatní. Mohou dostat až několikatisícové pokuty. Jednomu hrozí pokuta za močení na veřejnosti a za poškození policejního auta odhozenou lahví.

Kouč Wagner končí, vystřídá ho Kafka

Vedení druholigových fotbalistů Brna odvolalo trenéra Reného Wagnera. U předposledního týmu tabulky, který vyhrál jediný z dosavadních deseti zápasů, ho vystřídal šéftrenér mládeže a bývalý hráč Zbrojovky Róbert Kafka. Ten už vedl dnešní dopolední trénink. Někdejší reprezentační útočník Wagner dostal v minulém týdnu od vedení klubu ultimátum: ve funkci ho mohlo udržet pouze vítězství ve Znojmě.

Tam ale Brno v sobotu prohrálo 0:3 a Wagner byl odvolán. "Vedením prvního mužstva jsme pověřili Róberta Kafku, který má k dispozici dosavadní realizační tým. Záležitost nového trenéra není otázkou hodin, ale dlouhých jednání. Proto jsme sáhli do vlastních řad. Dosavadní trenér René Wagner projevil zájem pokračovat dál v klubu na jiné pozici, o jeho budoucnosti budeme jednat," uvedl v tiskové zprávě sportovní ředitel Richard Dostálek.

Kafkovými asistenty zůstávají Marek Zúbek a Josef Hron. Devětačtyřicetiletý Kafka bude zároveň pokračovat i jako šéftrenér mládeže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články