Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Deschamps po postupu: Hráči byli o přestávce na dně, ale ukázali hrdost a charakter

Za jedno z nejlepších vítězství na lavičce francouzské reprezentace označil trenér Didier Deschamps čtvrteční skalp Belgie (3:2) v dramatickém semifinále Ligy národů. Kouč úřadujících mistrů světa, kteří zápas v Turíně otočili třemi brankami ve druhém poločase, chválil také po Euru kritizovaného útočníka Kyliana Mbappého. Přímý přenos finále Španělsko – Francie sledujte v neděli od 20:35 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Didier Deschamps
zdroj: ABACA autor: Benedetto Claudio

"Je to jedna z nejlepších výher. Díky tomu, jak jsme jí dosáhli, a díky kvalitě soupeře. Navzdory nepřízni osudu jsme ukázali hrdost a charakter a utkání jsme otočili. Je to skvělý moment," řekl Deschamps, jenž vede národní tým od léta 2012.

Belgičané si v závěru úvodního dějství vytvořili dvoubrankový náskok po trefách Yannicka Carrasca a Romela Lukaka. Obrat Francie ale odstartoval po hodině hry Karim Benzema, poté srovnal Mbappé z penalty a v poslední minutě rozhodl Theo Hernández. Krátce předtím Lukakův gól neplatil kvůli ofsajdu. "Les bleus" se v nedělním finále LN utkají se Španělskem, které vyřadilo úřadující evropské šampiony z Itálie.

"V poslední části první půle jsme hráli špatně - jakmile jsme ale přidali na agresivitě, byl to jiný příběh. Hráči byli o přestávce na dně, ale kvůli tomu, že Belgii dali šanci vstřelit dva góly. Potom ukázali hrdost a charakter," zopakoval Deschamps.

Mimo jiné ocenil, jak se Mbappé oklepal z nepovedeného mistrovství Evropy. Dvaadvacetiletá hvězda Paris St. Germain na turnaji neskórovala a v rozstřelu prohraného osmifinále se Švýcarskem neproměnila rozhodující penaltu. Proti Belgii si Mbappé s pokutovým kopem poradil a k tomu přidal gólovou asistenci.

"Kylian o sobě nepochyboval. Po Euru, na kterém mu chyběla efektivita, měl velké odhodlání. Jak vždycky říkám, francouzská reprezentace je lepší s Kylianem Mbappém než bez něj," uvedl Deschamps. "Sice jsme vypadli se Švýcarskem, ale pořád jsme tady a patříme k nejlepším týmům," dodal dvaapadesátiletý trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články