Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Hrál fantasticky, řekl kouč Enrique o nejmladším španělském reprezentantovi historie

Je tu nová hvězda. V sedmnácti letech a dvaašedesáti dnech pomohl Španělsku udolat dlouho neporaženou Itálii v semifinále Ligy národů 2:1 a stal se vůbec nejmladším španělským fotbalovým reprezentantem v historii. Záložník Barcelony Gavi okouzlil i kouče Luise Enriqueho. Ten ocenil jeho hru a označil ho za budoucnost i současnost národního týmu.

Gavi
zdroj: ČTK/PA autor: Fabrizio Carabelli/IPA

Debutant Gavi v Miláně překvapivě nastoupil v základní sestavě hostů a proti mistrům Evropy odehrál 84 minut. Překonal španělský rekord Ángela Zubiety z dubna 1936, kdy někdejší hráč Bilbaa nastoupil proti Československu v Praze, když mu bylo 17 let a 284 dnů.

"Není normální, jak Gavi hraje v sedmnácti. Má osobnost, záviděníhodnou fyzičku a sedí mu náš styl fotbalu. Hraje, jako by si kopal ve škole nebo na zahradě," řekl Enrique novinářům.

"Je radost mít v týmu hráče s takovou kvalitou a charakterem. Je něčím výjimečný. Můžeme říct, že je současností španělského národního týmu, nejen budoucností," doplnil jednapadesátiletý kouč.

Fotbalista, jehož celé jméno je Pablo Martín Páez Gavira, přišel do Barcelony v jedenácti letech z akademie Betisu Sevilla. Debut v A-týmu si odbyl na konci srpna v lize proti Getafe. Zatím Gavi zasáhl do sedmi soutěžních utkání a připsal si jednu gólovou asistenci. Ani jednou však za Katalánce neodehrál celých 90 minut, jeho maximem v dospělém fotbale bylo právě 83 minut v Itálii.

"Poprvé reprezentoval Španělsko, ale my už o něm víme všechno," konstatoval Enrique. "Jeho úkolem bylo bránit Verrattiho, ale ukázal toho mnohem víc. Vedl si fantasticky," dodal bývalý trenér Barcelony, AS Řím či Celty Vigo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články