Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Del Bosque: Chceme hrát absolutně naplno

Praha – Španělští fotbalisté už mají dávno jistý postup na evropský šampionát, ale kouč úřadujících mistrů světa a Evropy Vicente del Bosque si nedokáže představit, že by v pátečním kvalifikačním zápase v Praze jeho tým hazardoval se svým jménem. Del Bosque dnes prohlásil, že Španělé na Letné půjdou za sedmou kvalifikační výhrou. A stejně tak prý nehodlají v úterní derniéře skupiny šetřit doma ani Skoty.

Češi i Skotové spolu na dálku bojují o postup do baráže, to si Del Bosque prý dobře uvědomuje. "Víme to, proto nemůžeme dopustit, abychom jednomu ze soupeřů nějak znevážili skupinu. Chceme hrát absolutně naplno. Tedy tak, aby si každý z týmů vybojoval postup sám," řekl Del Bosque v Praze před zaplněným sálem v hotelu Marriott na dnešní tiskové konferenci.

Del Bosque nemá obavy z toho, že by se Španělé v posledních dvou zápasech potýkali s nedostatkem motivace. "V našem vlastním zájmu je, abychom se prezentovali jako dobrý tým. Reprezentujeme i celou naši zemi. Chceme vyhrát už v pátek a uděláme pro to všechno," uvedl šedesátiletý trenér.

Brankář Iker Casillas:

"Budeme hrát naprosto profesionálně. Už jsme sice splnili náš cíl dostat se na šampionát, ale musíme být féroví v přístupu k ostatním týmům a hrát na sto procent proti všem. Respektujeme soupeře, ale přijeli jsme vyhrát."

Před posledním kvalifikačním dvojutkáním plánuje, že nasadí všechny nominované hráče. Je tak nepravděpodobné, že by v obou zápasech vyslal na hřiště tu nejsilnější sestavu. "Škoda že v jednom zápase nemůžu střídat vícekrát než třikrát," poznamenal Del Bosque s úsměvem. "Rádi bychom v následujících dvou zápasech vyzkoušeli všechny nominované hráče," uvedl Del Bosque. Reprezentační premiéru si tak podle všeho odbude dvaadvacetiletý obránce Jordi Alba z Valencie, třetí start si může připsat dvacetiletý záložník Thiago Alcántara.

Casillas na rekord nemyslí a na Letné chce slavit vítězství

Brankář Iker Casillas může v úterním zápase evropské kvalifikace se Skotskem vyrovnat rekord jiného gólmana Andoniho Zubizarrety v počtu zápasů za španělský národní tým. Aby napodobil zápis reprezentační jedničky z přelomu 80. a 90. let a nastoupil do 126. utkání, musí hrát i páteční duel proti českým fotbalistům na Letné. Kapitán Realu Madrid považuje za čest, že může na vysokou metu dosáhnout už ve třiceti letech.

"Osobně mě ohromně těší, že můžu dohnat takového hráče. Ale zároveň je to trošku posedlost, jsem rád, že už to nebude přede mnou. Ohlédnu se a vidím za sebou jedenáct let v reprezentaci. Bude to odměna, protože dosáhnout toho nebylo vůbec nic lehkého," řekl Casillas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články