Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V národním týmu vládne uvolněná atmosféra, může jen získat

Praha – Výborná atmosféra panuje v českém týmu před pátečním soubojem se španělskými mistry světa. Na fotbalistech je zřejmá uvolněnost, vyplývající z faktu, že v utkání proti velkému favoritovi mohou jen získat. Reprezentanti jsou přesvědčeni, že nějaký bod mohou vydřít, přesto mezi nimi podle kapitána Tomáše Rosického spíše vládne přesvědčení, že o druhém postupujícím se bude rozhodovat až v úterním duelu v Litvě. Ani případná páteční výhra by Čechy automaticky do baráže ještě neposlala.

Daniel Kolář a Theo Gebrselasie
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Souboj s favoritem na závěr kvalifikačních bojů podle záložníka Arsenalu nepřináší nebezpečí, že se hráči budou cítit pod tlakem. "Tím, že se do pořadí o druhé místo počítají v naší skupině všechny zápasy, není situace jiná, než byla na začátku kvalifikace. A podle mě to je dobře, zbytečný tlak na některé hráče někdy nepůsobí příznivě. Teď máme šanci získat nějaké body navíc, v tom je naše role příjemná," uvedl dnes Rosický.

České šance nejsou podle něj zcela nulové, i když rozhodně na ně nebude mít vliv absence Iniesty či Fábregase. "Španělé hrají pořád stejně, mohou postavit dvě odlišné jedenáctky a slabší nebude ani jedna," je přesvědčen jednatřicetiletý kapitán, který by měl být hlavním nositelem snahy překonat španělskou defenzivu náhlým výpadem.

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým měl otevřený trénink

I Rosický si ale "užije" především obranné práce. "Každý ví, jak na Španěly, ale málokomu se to podaří dotáhnout. Nesmíte je nechat otočit s míčem, jak mají metr prostoru, využijí toho," popisoval Rosický všeobecně známý recept, jak pochytat španělskou smršť krátkých přihrávek a individuálních akcí.

Tréninky obou týmů provázela solidní atmosféra v hledišti, kam dorazily stovky lidí. Rosický si přál, aby v pátek vyprodaný stadion mužstvu pomohl a byl skutečným dvanáctým hráčem. "Hrajeme proti favoritovi, každou podporu přivítáme," prohlásil reprezentační kapitán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články