Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Hapal o slovenské nominaci: Strhla se lavina klubů, které nám neumožní hráče povolat

Bezpečnostní opatření a rozhodnutí FIFA o uvolňování fotbalistů z klubů komplikují trenérovi slovenské fotbalové reprezentace Pavlu Hapalovi nominaci na zápas Ligy národů v Izraeli, který je na programu příští pondělí. Země je totiž vedena jako riziková a mužstvo musí po návratu do desetidenní karantény. Proto například útočník Adam Zreľák zasáhne jen do úvodního pátečního utkání druhého ročníku Ligy národů proti Česku.

Bývalý kouč slovenské reprezentace Pavel Hapal
zdroj: PA autor: Nel Pavletic/PIXSELL

"Pracujeme na tom, je to složité. Ozvaly se už kluby, které nechtějí, abychom brali jejich hráče do Izraele. Je to podle mě velmi nešťastné rozhodnutí od FIFA, když umožnila klubům, že nemusí uvolnit hráče, co musí po návratu do karantény. Chtěli jsme hrát i na neutrálním hřišti. Strhla se proto lavina klubů, které nám neumožní hráče nominovat," řekl Hapal.

Nevyloučil, že kvůli střetnutí v Izraeli bude muset udělat změny v nominaci. "Uvidíme, jak to bude. Teď žijeme jen prvním zápasem. Bude možné, že budeme muset udělat změny, ale neumím si dobře představit, kde máme vzít hráče, protože naši hrají v zahraničí."

"A dokonce i domácí soutěž nám neumožní hráče nominovat, protože pak musí do karantény. V této chvíli je to pro náš tým nešťastné rozhodnutí," vysvětlil někdejší kouč Opavy, Zlína, Ostravy, Žiliny nebo pražské Sparty.

Zreľákovi zakázal hrát Norimberk

Souboje v izraelské Netanji se nezúčastní Zreľák, jemuž to zakázal Norimberk. "V Norimberku bych musel jít po návratu do karantény a nestihl bych Německý pohár. Trenér i ředitel klubu mi řekli, že se mnou počítají, takže po zápase s Českem se musím vrátit zpět do klubu," prohlásil šestadvacetiletý bývalý hráč Jablonce.

Naopak liberecký obránce Martin Koscelník dostal od Slovanu svolení v Izraeli hrát. "V klubu to až tak neřešili, povolení jsem určitě dostal. Ptali se mě, jak to všechno bude probíhat i s testy a vším ostatním. Tam se to může změnit z hodiny na hodinu, takže to nikdo neumí dopředu říct, co se bude dít," uvedl pětadvacetiletý Koscelník.

Páteční federální derby se bude hrát v Bratislavě. Kvůli pandemii koronaviru se všechna utkání odehrají bez diváků. V roce 2018 oba vzájemné duely v Lize národů vyhráli Češi. Čtvrtým účastníkem skupiny je Skotsko.

Zdroj
ČTK, sport.aktuality.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články