Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Vlastní patro v hotelu, pokoje bez úklidu a test za testem. Reprezentaci čeká specifický sraz

Mimořádná hygienická opatření neminou fotbalovou reprezentaci při zářijových zápasech Ligy národů na Slovensku a se Skotskem. Tým bude od pondělí izolován od veřejnosti a na hotelech bude mít vlastní patro i vstup. Hráče čeká bydlení po jednom, pokoje bez úklidu personálem či přeprava na trénink dvěma autobusy. Před srazem i před každým střetnutím budou navíc testováni na covid-19.

Čeští fotbalisté se radují z gólu v kvalifikaci o ME
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Národní mužstvo se sejde v pondělí v Praze a 4. září nastoupí v Bratislavě proti Slovensku. Poté se přesune do Olomouce, kde bude v pondělí hostit Skotsko.

"Reprezentace se bude řídit striktně protokolem UEFA. Do toho samozřejmě patří testy, které nám UEFA nařídila v určitých dnech před utkáním i před odlety. V pondělí v poledne nás čeká sraz a od toho momentu hráči vstupují, nechci říkat do karantény nebo izolace, ale do režimu reprezentace. Tým bude pokud možno co nejvíce izolován od veřejnosti," řekl manažer týmu Libor Sionko.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve fotbalové reprezentaci je poprvé Hložek, vrací se Dočkal

Hráči, které čeká první akce od listopadu a začátku koronavirové pandemie, budou muset dodržovat opatření, jež už znají z klubů.

"Na hotelu bude mít tým pro sebe samostatně celé patro. Budeme mít vlastní vstup, prostory budou vydezinfikované a udržovány v čistotě. Jsou tam i drobnosti - např. je zrušeno uklízení na pokojích, aby se na hráčském patře nepohyboval žádný personál. Myslíme na všechno. Každý bude mít svůj vlastní pokoj," pokračoval Sionko.

Zvýšená hygienická opatření bude tým dodržovat i mimo hotel při přesunech a utkáních. K fotbalistům také nesmějí novináři. "Hráči budou odjíždět na tréninky dvěma autobusy, aby dodržovali dostatečné odstupy. Jsou tam další věci jako roušky, dezinfekce. Během tréninků se nebudou moci používat regenerační věci, takže hráči musí být připraveni na to, že třeba různé ochlazovací procedury budou absolvovat na pokojích," dodal Sionko.

Doufá, že týmu se díky opatřením vyhne nákaza. "Tenhle režim nás čeká jak v Praze, tak na Slovensku a poté v Olomouci. Snažíme se hráčům vytvořit takové prostředí, aby to i v izolaci zvládli. Co se týče veškerých hygienických opatření, nemůžeme si dovolit jakkoliv klopýtnout. Jsme a budeme velice striktní, abychom eliminovali veškeré vnější vlivy a možnost nákazy." 

Podle dohody z nedávné videokonference členských zemí UEFA nebudou jednotlivé státy dělat hráčům problémy při cestách k reprezentačním akcím a při návratech zpět do klubů. Fotbalisté tak nebudou muset podstupovat karantény, přestože to režim mezi některými zeměmi může požadovat. Podmínkou bude negativní test na koronavirus.

"Situaci intenzivně monitorujeme, protože musíme vědět, jak sem hráče dostat. Co ho čeká při příletu sem, co ho čeká při návratu do země, kde působí. Máme k tomu k ruce i právní oddělení. Není úplně jednoduché sem hráče z různých koutů stáhnout," zakončil Sionko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články