Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Další tři sezony v nebi? Trenér Flick si prodlouží mnichovskou štaci

Bayern Mnichov se před přerušením Bundesligy těšil výborné formě. I proto prodloužil smlouvu s trenérem Hansem-Dietrem Flickem až do konce června 2023. Pětapadesátiletý bývalý hráč klubu převzal tým německého mistra loni v listopadu po odvolaném Niku Kovačovi a původně měl v roli dočasného kouče působit do léta.

Hansi Flick
zdroj: ČTK/DPA/Frank Hoermann/SVEN SIMON

Pod Flickovým vedením vyhrál Bayern 18 z 21 soutěžních zápasů a po rozpačitém úvodu sezony se dostal do čela tabulky německé ligy. Ta je stejně jako většina evropských soutěží přerušena kvůli pandemii koronaviru.

"Jsme s prací Hansiho Flicka moc spokojeni. Mužstvo se pod jeho vedením vydalo velmi dobrým směrem, hraje atraktivní fotbal, který se odráží také ve výsledcích," odůvodnil předseda představenstva klubu Karl-Heinz Rummenigge předčasné prodloužení Flickova kontraktu.

"Jsme jediný německý klub, který hraje všechny tři soutěže," připomněl Rummenige fakt, že Bayern vedle ligy a domácího poháru také zůstal v Lize mistrů. V prvním zápase osmifinále mnichovský klub porazil vysoko 3:0 Chelsea, ale odveta byla kvůli přerušení sezony odložena na neurčito.

"Těším se na další výzvy, které nás společně s mým trenérským štábem a týmem čekají. Jsem si jistý, že můžeme společně dosáhnout velkých věcí," uvedl Flick, jenž byl osm let asistentem Joachima Löwa u německé reprezentace a podílel se i na titulu mistrů světa v roce 2014.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články