Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

City uštědřilo debakl Burnley, Arsenal po restartu prohrál i druhý duel

Matěj Vydra a jeho Burnley na tenhle zápas nebudou vzpomínat v dobrém. Na hřišti Manchesteru City museli skousnout debakl 0:5. Trenér José Mourinho se skalpu svého bývalého klubu nedočkal ani ve druhém vzájemném utkání v sezoně. Jeho Tottenham sice ve 30. kole Premier League otevřel skóre zásluhou Stevena Bergwijna, ale Bruno Fernandes Manchesteru United dal remízu 1:1. Nečekanou ztrátu zaznamenal Arsenal, který prohrál v Brightonu 1:2 a po restartu ročníku zůstává bez bodu. Výhru 2:1 naopak slavila Chelsea, která otočila duel na půdě Aston Villy.

Olivier Giroud z Chelsea slaví gól v síti Aston Villy
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Lynne Cameron

City o suverénním vítězství rozhodli prakticky už v prvním poločasu. Ve 22. minutě otevřel skóre Phil Foden umístěnou střelou a v závěru prvního poločasu se dvakrát prosadil Rijád Mahriz. První branku dal alžírský křídelník po individuální akci a druhou z penalty. V 51. minutě zvýšil David Silva a po hodině hry se znovu prosadil Foden. Kaňkou pro domácí bylo zranění útočníka Sergia Agüera, který kvůli bolavému kolenu odstoupil v nastavení úvodní půle.

Obhájci titulu z druhého místa tabulky ztrácejí 20 bodů na vedoucí Liverpool, takže opět o něco oddálili mistrovské oslavy "Reds". Do konce sezony Premier League zbývá osm kol.

Liverpool uhrál bezbrankovou remízu na hřišti městského rivala Evertonu. Celý zápas na lavičce zůstal s 16 trefami nejlepší střelec týmu Mohamed Salah, kvůli zranění se pak ani do zápasové nominace nedostal levý bek "Reds" Andrew Robertson.

Chelsea prohrávala, nakonec ale slavila

Sestupem ohrožená Aston Villa se ujala vedení proti favoritovi těsně před poločasem. Z malého vápna vsítil první gól v Premier League obránce Kortney Hause.

Chelsea otočila utkání po přestávce: v rychlém sledu se po centru trefil Christian Pulisic a následně z otočky uvnitř pokutového území Olivier Giroud. Ten tak skóroval v každém z posledních šesti ligových utkání, do kterých proti týmu z Birminghamu nastoupil.

Zápas Newcastlu se Sheffieldem ovlivnilo vyloučení obránce hostů Johna Egana, který dostal v 50. minutě druhou žlutou kartu. Newcastle přesilovku během pěti minut proměnil ve vedoucí gól poté, co chybu obránce v pokutovém území využil Allan Saint-Maximin.

Domácí v dalších minutách zvýšili tlak, z nějž pramenily branky Matta Ritchieho a Joelintona. Sheffield nevyužil možnost posunout se na pátou pozici, znamenající účast v Evropské lize.

Utkání Brighton - Arsenal
zdroj: ČTK/PA/ autor: Mark Pain

Arsenal opět bez bodu

Arsenal v Brightonu vedl od 68. minuty po technickém obstřelu Nicolase Pépého. O sedm minut později ale srovnal po závaru před bránou domácí kapitán Lewis Dunk a už po uplynutí avizovaného čtyřminutového nastavení rozhodl střelou na přední tyč Neal Maupay.

Brighton prolomil desetizápasovou sérii bez vítězství. "Kanonýři" nevyhráli venku už sedm ligových utkání v řadě a zůstali ve středu tabulky.

West Ham podlehl na svém stadionu 0:2 Wolverhamptonu. Reprezentační záložník Tomáš Souček odehrál v domácím dresu celý zápas, když nastoupil ve středu zálohy po boku kapitána Marka Nobla. "Kladiváři" si ale mnoho šancí ke skórování nevytvořili a naopak dvakrát inkasovali v druhém poločase. Nejprve se hlavou trefil nejlepší střelec "vlků" Raúl Jiménez a výsledek střelou z voleje zpečetil střídající Pedro Neto.

West Ham přesto zůstal na poslední nesestupové 17. příčce tabulky, protože osmnáctý Bournemouth nestačil na Crystal Palace a prohrál 0:2. Oba týmy ale dělí jen skóre. Wolverhampton se v neúplné tabulce bodově dotáhl na pátý Manchester United.

United zachránili alespoň bod

"Rudí ďáblové" se po úvodním oťukávání na stadionu Tottenhamu dostali do první velké šance díky hostujícímu Marcusi Rashfordovi, jehož pohotovou střelu vykopnul domácí brankář Lloris.

Na druhé straně naopak udeřil z prvního náznaku příležitosti Bergwijn, který ve 27. minutě prostřelil po individuální akci De Geu. Gólman United chvíli nato zneškodnil tygřím skokem hlavičku Son Hung-mina.

Bruno Fernandes z Manchesteru United skóruje z pokutového kopu
zdroj: PA autor: Glyn Kirk/NMC Pool

Náskok však Spurs po návratu z kabin neudrželi. První střelu Martiala sice zablokoval Dier a druhou reflexivně vyrazil Lloris, nicméně v závěru už se Red Devils dočkali. Dier fauloval uzdraveného náhradníka Pogbu a z pokutového kopu srovnal Fernandes.

Těsně před koncem sudí Jonathan Moss nařídil pro hostující tým druhou penaltu, ale po konzultaci s VARem ji odvolal, protože ke kontaktu Diera s Fernandesem nedošlo.

Manchester United prodloužil sérii bez porážky na 12 soutěžních zápasů a v neúplné tabulce anglické nejvyšší soutěže je pátý. Osmý Tottenham čeká na vítězství už 7 utkání.

Leicester remizoval po divokém závěru s Watfordem

Favorizované "Lišky" poslal do vedení v 90. minutě parádní křížnou střelou levý obránce Ben Chilwell, Watford ale dokázal ještě odpovědět. V polovině pětiminutového nastavení se odrazil míč po rohovém kopu ke Craigu Dawsonovi a ten "nůžkami" překonal brankáře Kaspera Schmeichela.

Leicester nadále zůstává na třetím místě a na příčce zajišťující Ligu mistrů udržel osmibodový náskok před pátým Manchesterem United. Watford je 16. a jen bod ho dělí v neúplné tabulce od sestupového pásma.

Southampton naděloval

Po bezbrankové první půli spustil Southampton gólostroj a jednoznačně vyhrál 3:0. Domácí Norwich proto i nadále zůstane na posledním místě. "Saints" poskočili na třináctou pozici.

Fotbalisté Southamptonu oslavují gól
zdroj: REUTERS

Southampton poslal do vedení ve 49. minutě kanonýr Danny Ings, jemuž v pokutovém území nezištně přihrál Stuart Armstrong. O pět minut později si oba role vyměnili a domácí brankář Tim Krul lovil míč ze sítě podruhé.

Teemu Pukki ani žádný z jeho spoluhráčů rozvlnit síť nedokázali, což v 79. minutě potrestal třetím gólem po individuální akci Nathan Redmond. Třikrát skóroval Southampton ve druhém poločase poprvé od února 2014.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:

Norwich - Southampton 0:3 (49. Ings, 54. Armstrong, 79. Redmond), Tottenham - Manchester United 1:1 (27. Bergwijn - 81. B. Fernandes z pen.), Watford - Leicester 1:1 (90.+3 Dawson - 90. Chilwell), Brighton - Arsenal 2:1 (75. Dunk, 90.+5 Maupay - 68. Pépé), West Ham United - Wolverhampton 0:2 (73. Jiménez, 84. Neto), Bournemouth - Crystal Palace 0:2 (12. Milivojevič, 23. Ayew), Newcastle - Sheffield United 3:0 (55. Saint-Maximin, 69. Ritchie, 78. Joelinton), Aston Villa - Chelsea 1:2 (43. Hause - 60. Pulisic, 62. Giroud), Everton - Liverpool 0:0, Manchester City - Burnley 5:0 (22. a 63. Foden, 43. a 45.+3 Mahriz z pen., 51. D. Silva).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články