Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

K honu na Schicka se přidal další zájemce. Českého útočníka by rád získal i Newcastle

Se jménem Patrika Schicka se začíná spojovat čím dál více zájemců z Anglie. Poté, co Lipsko nevyužilo do 15. června předkupní právo, se otevřela šance také pro další kluby a na českého střelce se podle listu Daily Mail vyptával Newcastle. Útočníka by rád získal na roční hostování s opcí na přestup.

Patrik Schick
zdroj: DPA autor: Jan Woitas

Schick prožívá v Lipsku dobrou sezonu. V bundeslize dal zatím deset gólů, dobrými výkony se prezentoval i v Lize mistrů, a vedení třetího týmu tabulky mělo zájem o změnu hostování v trvalý přestup. Kvůli ekonomickým dopadům pandemie koronaviru za něj však nechtělo do Říma poslat původně stanovených 29 milionů eur (téměř 774 milionů korun).

"Chtěli jsme ho udržet, ale muselo by to být za rozumných podmínek. Nemůžeme rozhazovat. Tohle jsme si nemohli dovolit," řekl tento týden trenér Julian Nagelsmann.

Podle deníku Gazzetta dello Sport Lipsko za čtyřiadvacetiletého hráče začátkem června nabídlo 20 milionů eur (přes 533 milionů korun), což se však AS nezdálo. Italský celek je podle zpráv ochotný něco z původně požadované částky slevit, ne ale tolik.

Agent českého střelce Pavel Paska pro Isport.cz prohlásil, že v současnosti je pro Schicka setrvání v Lipsku cíl číslo jedna. "V tuhle chvíli probíhá jednání na ose Lipsko - AS Řím. Nic jiného v tuhle chvíli neřešíme."

Zájem z Anglie však Lipsku příliš nepomáhá, jelikož Římané ví, že pokud nesplní jejich požadavky v Německu, v Anglii mají také šanci. "Schick je ideálním příkladem, jak koronavirus změnil přestupní trh. V Lipsku se mu vede dobře, ale klub si jej nemůže dovolit. Chce po nás slevu, na kterou však nechceme přistoupit, protože jej můžeme prodat i jinam," prohlásil pár dní zpět AS Gianluca Petrachi.

Newcastle United, který se chystají převzít saúdskoarabští investoři, není jediným klubem anglické ligy, jenž má Schicka na seznamu možných posil. Podle Gazzetty dello Sport jsou dalšími zájemci Tottenham a Everton.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články