Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Prohráli jsme kvůli mně, kál se Luiz po tragickém výkonu v Manchesteru

Ve 24. minutě nahradil zraněného Pabla Marího, před přestávkou zavinil gól, krátce po ní stáhl v pokutovém území Riyada Mahreze a z rukou hlavního rozhodčího obdržel červenou kartu. Obránce Arsenalu David Luiz nebude vzpomínat na restart Premier League v dobrém. "Gunners" prohráli s Manchesterem City 0:3 a brazilský stoper se už poněkolikáté v sezoně ocitl pod kritickou palbou vlastních fanoušků.

David Luiz z Arsenalu (vlevo) inkasuje červenou kartu
zdroj: PA autor: Peter Powell/NMC Pool

"Jde to za mnou. Kluci hráli i v oslabení velmi dobře, prohráli jsme kvůli mně," řekl Luiz, jenž se chybou podepsal pod úvodní branku Raheema Sterlinga i následnou penaltu, kterou proměnil Kevin De Bruyne. 

Jednalo se už o jeho čtvrtý faul v pokutovém území v letošní sezoně, čímž vyrovnal "rekord" Josého Fonteho (2016/17), Garyho Caldwella (2011/12), Clause Lundekvama (1999/00) a Luca Nijholta (1993/94).

Po závěrečném hvizdu se rodák ze São Paula spoluhráčům omluvil a sám předstoupil před novináře, aby utkání zhodnotil. "Řekl jsem v kabině, že nikdo před kameru nemusí a že se rád postavím na pranýř," doplnil. 

Bude na Emirates Stadium pokračovat?

Zdali Luiz zůstane v Arsenalu i v nadcházejícím ročníku, je aktuálně nejasné. Smlouvu má totiž jen do konce června a v kuloárech se spekuluje, že novou vzhledem k nestálé výkonnosti nedostane.

"Chci zůstat a chce to i trenér. Musíme si však počkat na rozhodnutí vedení," upozornil. 

Kouč Mikel Arteta třiatřicetiletého obránce nekritizoval a zdůraznil, že jeho výkon v Manchesteru nebude mít vliv na prodloužení či ukončení působení v londýnském klubu. 

"Nevím, jak to s jeho kontraktem dopadne. I proto jsem ho nepostavil od začátku a povolal až kvůli Pablovu zranění v první půli. Jako vždy se snažil ze sebe vydat to nejlepší," komentoval Arteta.   

Luiz přišel do Arsenalu loni v srpnu. Ve 26 zápasech Premier League se dvakrát zapsal mezi střelce, dvakrát byl vyloučen a šestkrát připravil gól soupeři (včetně zmíněných faulů v pokutovém území, pozn. autora). 

Zdroj
Sky Sports, The Guardian, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články