Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Citizens zničili West Ham, United znovu prohráli

Manchester – Víceméně jistou účast ve finále Ligového poháru mají po prvním semifinále fotbalisté Manchesteru City. Ti doma deklasovali West Ham United 6:0 a odveta bude již jen formalitou. Hlavní hvězdou utkání byl Álvaro Negredo, který nasázel hattrick. Edin Džeko se trefil dvakrát. Špatnou formu z posledních týdnu naopak potvrdil Manchester United, který zahájil semifinále prohrou na hřišti Sunderlandu 1:2.

Slavící Phil Bardsley ze Sunderlandu po výhře nad Manchesterem United
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Fanoušci City už mohou myslet na cestu do Wembley, kde se 2. března uskuteční finále, v němž jejich tým byl naposledy před 38 lety. V souboji o Ligový pohár se může odehrát manchesterské derby. Fotbalisté United však v prvním utkání na hřišti Sunderlandu v úterý podlehli 1:2, nepříznivý vývoj dvojzápasu se pokusí otočit na Old Trafford 22. ledna.

Manchester City je v Premier League druhý, zatímco West Ham předposlední, a podle toho také dnešní zápas vypadal. Domácí začali s demolicí outsidera záhy a španělský útočník Negredo měl na kontě hattrick už ve 49. minutě. Mezitím skóroval také Yaya Touré. Bosenský kanonýr Džeko zvýšil náskok v 60. a 89. minutě a s šesti góly ze čtyř zápasů je nejlepším střelcem soutěže.

West Ham utrpěl druhý debakl v krátké době. Před čtyřmi dny svěřenci Sama Allardyce vypadli z Anglického poháru po porážce 0:5 s druholigovým Nottinghamem.

United jsou blízko vyřazení i ve druhém poháru

Sunderlandu pomohl v nastavení prvního poločasu do vedení vlastní gól hvězdného Ryana Giggse. Nemanja Vidič v úvodu druhé půle vyrovnal, ale o vítězství aktuálně posledního týmu Premier League rozhodl z penalty za faul Fabio Borini. 

Manchester United prohrál třetí soutěžní zápas za sebou. Po novoroční ligové porážce s Tottenhamem se v neděli slavný velkoklub poroučel ze třetího kola Anglického poháru po domácí prohře se Swansea. 

Semifinále anglického Ligového poháru ve fotbale - první zápas:

Manchester City - West Ham United 6:0 (12., 26. a 49. Negredo, 60. a 89. Džeko, 40. Touré), Sunderland - Manchester United 2:1 (45.+2 vlastní Giggs, 64. Borini z pen. - 52. Vidič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články