Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Manchester City doma zdolal i Liverpool, Arsenal se posunul do čela

Londýn – Devět zápasů, devět vítězství. To je bilance fotbalistů Manchesteru City na domácím hřišti v anglické lize. Citizens si v 18. kole poradili i s do té doby prvním Liverpoolem 2:1 a v tabulce se posunuli na druhou příčku za Arsenal. Ten otočil londýnské derby s West Hamem a vyhrál 3:1. Na třetí příčce je po výhře 1:0 nad Swansea Chelsea. Reds klesli na místo čtvrté.

Slavící hráči Manchesteru City
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Lynne Cameron

Nejsledovanější zápas kola mezi Manchesterem a Liverpoolem nabízel od počátku útočný fotbal ve velkém nasazení. Blízko úvodní branky byli domácí, ale Navas trefil hlavou tyč, a tak v pětadvacáté minutě mohli slavit hosté. Po pěkné kombinační akci se prosadil Coutinho. Radost Reds netrvala dlouho, když se po chvíli trefil z rohu Kompany.

V nastaveném času první půle převážil misky vah na stranu Citizens Negredo, který po rychlém brejku prostřelil levou šajtlí Mignoleta. V druhém poločase hrozili zejména hosté, avšak ani jednu z velkých šancí již nedokázali proměnit.

Arsenal, který nastoupil bez českého reprezentanta Rosického, si v prvním poločase na hřišti West Hamu vytvořil několik zajímavých příležitostí, ale ať Walcott, tak ani Giroud je nedokázali proměnit. Po poločase tak udeřili domácí. Nolanovu střelu z hranice vápna Szczesny pouze vyrazil a pohotový Carlton Cole mířil přesně.

Gunners se dlouho trápili a málem inkasovali i podruhé. Dvacet minut před koncem se ale o obrat postaral Walcott, který v rozmezí dvou minut dvakrát překonal do té doby dobře chytajícího Adriana. Vítězství Arsenalu pak ještě pojistil Podolski.

United dovedl k obratu Rooney, Čech má další nulu

United nevstoupili do zápasu s Hullem vůbec dobře a již ve čtvrté minutě prohrávali. Rozhodčí špatně posoudil souboj a pískl chybně roh pro domácí. Na ten si naskočil Bruce, který míč posunul k Chesterovi a ten míč z malého vápna napálil do branky. Ještě hůř pro favorita bylo po čtvrt hodině, kdy střelu Meylera tečoval do vlastní sítě Evans.

Pak začal úřadovat Rooney. Nejprve přesným centrem z rohu našel Smallinga, který snížil, a v šestadvacáté minutě sám nádhernou bombou z dobrých dvaceti metrů do šibenice srovnal.

V druhé půli opět zahrozil Hull. Sagbovu dělovku ale vyrazil De Gea a hlavičku Bruce zase břevno. Obratu ve skóre se favorit dočkal v šestašedesáté minutě. Young po rychlé akci zacentroval do vápna a Chester pod tlakem Rooneyho zamířil hlavou do vlastní sítě. Tigers se však nevzdali a v závěru, kdy již United hráli bez vyloučeného Valencii, si vytvořili velký tlak a také jednu superšanci. Chester se objevil sám před De Geou, ale španělský brankář ho výborně vychytal. Manchester tak v lize zvítězil potřetí v řadě.

Zápas Chelsea proti Swansea rozhodl Hazard, který se na konci úvodní půlhodiny trefil z hranice šestnáctky. Druhou nulu v řadě si na své konto připsal Petr Čech.

Stoke se v Newcastlu nepovedl konec první půle, kdy hosté nejprve dostali dvě červené karty a domácí Rémy krátce poté vyrovnal na 1:1. V devíti Stoke nerozhodný stav dlouho neudrželo, nakonec prohrálo vysoko 1:5.

Poslední Sunderland využil dlouhého oslabení Evertonu po vyloučení brankáře Howarda v 23. minutě a na soupeřově stadionu nečekaně zvítězil 1:0. V sestavě vítězného celku odehrál celý zápas i český obránce Čelůstka. Série Evertonu bez porážky skončila po deseti zápasech.

18. kolo anglické fotbalové ligy:

Hull - Manchester United 2:3 (4. Chester, 13. Meyler - 19. Smalling, 26. Rooney, 66. vlastní Chester), Cardiff - Southampton 0:3 (14. a 20. Rodriguez, 27. Lambert), Chelsea - Swansea 1:0 (29. Hazard), Everton - Sunderland 0:1 (25. Ki Song-jung z pen.), West Ham United - Arsenal 1:3 (46. C. Cole - 68. a 71. Walcott, 79. Podolski), Aston Villa - Crystal Palace 0:1 (90.+2 Gayle), Newcastle - Stoke 5:1 (44. a 57. Rémy, 48. Gouffran, 66. Cabaye, 80. Cissé z pen. - 29. Assaidi), Norwich - Fulham 1:2 (13. Hooper - 34. Kasami, 87. Parker), Tottenham - West Bromwich 1:1 (36. Eriksen - 38. Olsson), Manchester City - Liverpool 2:1 (31. Kompany, 45.+1
Negredo - 24. Coutinho).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články