Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

"Citizens" vyučovali ve Wembley. Chelsea uzemnil ostrostřelec Agüero

Ouverturu před pátečním startem Premier League obstaral souboj úřadujících šampionů s vítězem loňského ročníku FA Cupu o Community Shield. V londýnském Wembley jednoznačně dominovali fotbalisté Manchesteru City, kteří porazili Chelsea 2:0. Oba góly vstřelil nejlepší kanonýr v historii "citizens" Sergio Agüero. Od možného debaklu zachránil "blues" několika exkluzivními zákroky jeho krajan Willy Caballero. 

Sergio Agüero se raduje z gólu proti Chelsea
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Velmi často chybující brankář byl jednoznačně nejlepším hráčem celku z anglické metropole a pouze jeho zásluhou skončil zápas o superpohár 0:2. Agüero sice dvakrát dokázal rozvlinit síť, ale v dalších stoprocentních šancích Saného, Fodena, Díaze či Gündogana měl navrch šestatřicetiletý rodák ze Santa Eleny. 

Svěřenci trenéra Pepa Guardioly v letošním kalendářním roce získali už třetí cennou trofej poté, co na jaře suverénním způsobem opanovali Premier League a vyhráli Ligový pohár. V neděli se vydají na cestu za obhajobou titulu na Emirates Stadium, kde nastoupí proti domácímu Arsenalu.

Agüero otevřel skóre ve 13. minutě, kdy si na hranici velkého vápna zpracoval přihrávku talentovaného Fodena a poslal míč přesně k tyči. Argentinec, který působí v klubu od roku 2011, dosáhl jako první hráč v historii hranice 200 branek v dresu Manchesteru City. V 58. minutě pak chladnokrevně zužitkoval nezišnou přihrávku za obranu od Bernarda Silvy.

Nový kouč Chelsea Maurizio Sarri proto nezahájil své angažmá v Chelsea vítězně. Vzhledem k průběhu utkání má před sobotním startem anglické nejvyšší soutěže na půdě Huddersfieldu o čem přemýšlet. Je nicméně nutné podotknout, že ani na lavičce "blues" nesedělo hvězdné kvarteto Hazard - Courtois - Giroud - Kanté.   

Anglický superpohár ve Wembley:

Manchester City - Chelsea 2:0 (13. a 58. Agüero)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články