Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Chyba není v trenérovi, ale v hráčích, říká Limberský

Plzeň - Po třech letech strávených v evropských pohárech se fotbalisté Plzně musejí smířit s tím, že po vyřazení v 3. předkole s Ploještí je čeká v této sezoně jen česká liga. Zkušený obránce David Limberský připustil, že cítí hluboké zklamání, ale řekl, že pohárový zázrak nemohl trvat věčně.

David Limberský
zdroj: EPA autor: FRISCO GENTSCH

"Kolikrát jsme měli štěstí, teď jsme ho neměli. Bylo jasné, že donekonečna postupovat nebudeme, jednou to muselo přijít," řekl Limberský. "Je to však velké zklamaní a obrovská rána. Ta sezona teď bude smutná," dodal. Plzeň dosud v evropských pohárech prohrála doma ve Štruncových sadech jen s Fenerbahce, Manchesterem City a Bayernem Mnichov, z tohoto pohledu vypadá prohra 1:4 s Ploještí hrozivě.

"To je pravda, ale neřekl bych, že je to blamáž nebo ostuda. Rumuni mají velmi kvalitní tým s větším rozpočtem, mají tam Brazilce, Portugalce, nebyl to vůbec jednoduchý soupeř. Ale nechci se vymlouvat, měli jsme postoupit," dodal. Za klíčový označil hned první gól po standardní situaci. "První gól po naší velké chybě všechno změnil. Místo toho, abychom čekali vzadu a chodili do brejků, jsme museli dobývat soupeře, který nás trestal z brejků," mrzelo Limberského.

"Pak to Mutu trefil krásně z dálky a už to bylo těžké. Oni čekali na brejky a dali další góly. O poločase jsme se snažili nahecovat a hráli jsme nátlakově, ale přišla další chyba. Snažili jsme se hrát do konce i kvůli skvělým fanouškům a nechtěli jsme to vypustit," doplnil. Ačkoli po vyřazení ještě více stoupne tlak na trenéra Dušana Uhrina mladšího, Limberský se kouče zastal. "Chyba není v trenérovi, ale v nás, hráčích. Trenér zvolil dobrou taktiku, ale my dělali školácké chyby," konstatoval Limberský.

Nedivil by se však, kdyby se vyřazení promítlo na zeštíhlení kádru. "Samozřejmě kádr je široký a kvalitní a toto je velký neúspěch. Dá se očekávat, že se něco stane," dodal. Vyřazení Plzně společně s Libercem a Mladou Boleslaví je i tvrdá rána pro český fotbal, neúspěchy se promítnou do poklesu koeficientu. "Je to škoda. My jsme teď tři roky nejvíce přispívali do koeficientu, tak doufejme, že to teď za nás vezme Sparta a že nějaké body udělá. V pohárech bychom měli všichni táhnout za jeden provaz. A když to teď nepotáhneme my, tak věříme ve Spartu," dodal.

Na utkání našel alespoň jedno pozitivum, a to ve fanoušcích, kteří i přes vyřazení plzeňské hráče vyprovodili skandovaným potleskem. "Lidi asi viděli, že jsme se snažili. Byli výborní a jsem rád, že nás podpořili. Věřím, že s námi zůstanou v lize a budou nám takto fandit dál," dodal Limberský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články