Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Chvíli to trvalo, ale s Mbappém vycházíme úžasně, řekl Messi. Pomýšlí však na návrat do Barcelony

V Barceloně prožil celou kariéru, až letos v létě musel odejít do Paříže, ale už přiznal, že počítá s návratem. Slavný argentinský fotbalista Lionel Messi, který si už zvyká na spoluhráče v Paris St. Germain, to řekl v rozhovoru pro španělský deník Sport a dodal, že by po skončení aktivní kariéry chtěl dělat sportovního ředitele.

Lionel Messi se raduje z gólu v dresu PSG
zdroj: imago sportfotodienst autor: Sebastian Frej

"Vždycky jsem tvrdil, že bych se rád vrátil a Barceloně pomohl jakýmkoli způsobem. Chci být užitečný a pomoci klubu, aby se mu dařilo. Rád bych se stal technickým ředitelem, ale nevím, jestli to bude v Barceloně. Chtěl bych klubu pomoci, protože ho miluju. Byl bych rád, kdyby pokračoval v růstu a pořád byl jedním z nejlepších na světě," řekl čtyřiatřicetiletý Messi.

Po konci kariéry se s rodinou do Barcelony vrátí. "Je téměř jisté, že tam znovu budeme žít. Přesně to chce moje žena a chci to i já. Nevím, kdy v PSG skončím, ale přestěhujeme se zpátky do Barcelony," uvedl rodák z Rosaria.

Messi v Barceloně před tímto ročníkem neprodloužil plánovaný kontrakt, protože si ho katalánský klub nemohl dovolit kvůli pravidlům finančního fair-play španělské ligy.

Kapitán argentinské reprezentace, považovaný za jednoho z nejlepších fotbalistů historie, strávil v Barceloně do té doby celou dosavadní kariéru. Odehrál za ni 778 soutěžních zápasů a se 672 brankami je suverénně nejlepším střelcem v klubové historii. Messi mimo jiné s "Barcou" vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů a desetkrát španělskou ligu.

Katalánský kolos se bez Messiho stále nemůže najít. V La Lize je až devátý. Kvůli slabým výsledkům skončil na trenérské lavičce minulý týden Ronald Koeman. Po polovině odehraných zápasů ve skupině Ligy mistrů jim patří třetí místo.

Naopak PSG je v Ligue 1 i ve své skupině Ligy mistrů první. Právě triumf v nejprestižnější evropské pohárové soutěži je Messiho hlavní ambicí s Pařížany. "Byl to jeden z důvodů mého příchodu do PSG. Má skvělý kádr," prohlásil Messi.

V útoku vedle bývalého spoluhráče z Barcelony Neymara nastupuje i s Kylianem Mbappém. "S Kylianem to ze začátku bylo zvláštní, protože jsme nevěděli, jestli zůstane. Zabýval se svými věcmi. Naštěstí ale zůstal a poznáváme se víc a víc jak na hřišti, tak mimo něj. Vycházíme spolu úžasně. V kabině panuje zdravá atmosféra," konstatoval držitel rekordních šesti Zlatých míčů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články