Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Musíme dál růst a zlepšovat se, řekl Messi po prvním gólu za PSG. Trenéři ho zavalili chválou

Po premiérové brance v dresu Paris St. Germain zářil štěstím. Lionel Messi přispěl v repríze loňského semifinále Ligy mistrů k vítězství nad Manchesterem City 2:0 a řada komplimentů ze všech stran na sebe nenechala dlouho čekat.

Lionel Messi se raduje z gólu v dresu PSG
zdroj: imago sportfotodienst autor: Sebastian Frej

"Jsem opravdu velmi rád, že se mi podařilo skórovat. Zatím jsem v Paříži ještě neodehrál moc zápasů a také si zvykám na nové spoluhráče. Čím víc utkání však spolu sehrajeme, tím lepší budeme. Musíme dál růst a zlepšovat se," prohlásil Messi.

Je nám líto, video expirovalo.
Messi skóroval v LM za PSG proti City

Čtyřiatřicetiletý Argentinec, který v Barceloně vstřelil 672 branek, se premiérového zásahu v dresu PSG dočkal ve čtvrtém utkání v pařížském klubu. V 74. minutě si narazil po rychlém přechodu do útoku míč s Kylianem Mbappém a přesnou ranou do pravého horního rohu zařídil konečný stav. Šlo o jeho 121. gól v Lize mistrů.

"Dvacet let sleduji, jak Leo dává góly na opačné straně hřiště, a teď to bylo poprvé, co dal branku i za můj tým. Musel jsem to proto oslavit," řekl trenér Mauricio Pochettino. "Tento výkon přesně potřebujete a hráči jako on se zase potřebují trefit do sítě. Po 20 letech v Barceloně si potřebuje vytvořit v týmu nové vazby," doplnil argentinský kouč.

PSG porazil Manchester City poprvé v historii soutěží UEFA. Messi se však střelecky prosadil proti svému bývalému trenérovi z Barcelony Josepu Guardiolovi už posedmé.

"Byl to fantastický gól," uznal Guardiola. "Věděli jsme, že je nemožné hlídat Lea celých 90 minut. Nebyl moc v kontaktu s míčem a tím, že se vracel po zranění, se potřeboval dostat trochu do rytmu. Je ale jasné, že když se dostane do běhu s balonem, je nezastavitelný. Přeji mu to nejlepší. Pokud bude v Paříži šťastný a bude si to tam užívat, budu za něj rád," doplnil kouč anglického šampiona.

"Citizens" utrpěli první porážku ve skupinové fázi Ligy mistrů po 18 zápasech. Naposledy prohráli 1:2 s Lyonem v roce 2018. Paris St. Germain se naopak po prvním vítězství v novém ročníku LM dostal se čtyřmi body a lepším skóre do čela skupiny A.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články