Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

GLOSA: M+R, silná dvojka pořád v plné palbě

Jsou ve věku, kdy jejich vrstevníci houfně věší kopačky na hřebíky v reprezentačních a ligových šatnách celého světa. Jenže tihle dva, a neříkejte, že netušíte, o kom je řeč, pořád hrají jako z praku.

Fanoušci s kartónovými hlavami Cristiana Ronalda a Lionela Messiho
zdroj: ČTK/AP/ autor: Manu Fernandez

Lionel Messi, malý argentinský kouzelník, zahájil svoji novou misi v pařížském St. Germain vlažně. "Ještě se v Paříži moc nevyznám," přiznal nedávno poté, co po mnoha letech opustil Barcelonu. Ta si ho už nemohla dovolit, i když šel se svými nároky hodně dolů, protože hospodaření starého vedení slavného katalánského fotbalového monstra vyznělo podobně, jako kdyby jej vedla naše ministryně financí.

A tak si Leo ve čtyřiatřiceti letech sbalil svých 555 švestek v hodnotě ročního rozpočtu České republiky a vyrazil poznávat svět. No, a chvíli to trvalo.

V PSG je přece jen moc hvězd pohromadě. Jenže Mbappé už od Messiho nejspíš odkoukal, jak s balonem správně zacházet. K tomu má zrychlení z nuly na sto jako Ferrari, a tak stačilo si jen uvědomit, že přihrávkou nic nezkazí a je z toho dvojka k pohledání.

Je nám líto, video expirovalo.
Messi překonal Pelého rekord

Ta také otočila zápas s Lipskem v Lize mistrů, když se dvakrát trefil Messi (jednou z přihrávky Mbappého a podruhé z penalty po faulu na Mbappého) a jednou francouzský mladík sám. Ten pak ještě v nastaveném čase překopl branku z penalty. Ale i tak z toho byla výhra 3:2.

Messi sice místy jako vždy připomínal na trávníku tuláka po hvězdách, ale když bylo třeba, byl tam a skóroval. A když se ještě poladí spolupráce s Neymarem, jak to hvězdná trojka v pařížském útoku už testovala, dokud se Brazilec nezranil, může tým začít plnit neskromné představy svých bohatých arabských majitelů.

I Messiho o dva roky starší portugalský soupeř v boji o největší počet fanoušků na téhle planetě, Cristiano Ronaldo, měnil před sezonou na poslední chvíli adresu trvalého pobytu. A taky to nemá úplně snadné. Nástup měl skvělý a k tomu se vrátil po letech v Realu a posledních dvou sezonách v Juventusu do Manchesteru United, kde už své odkopal. Jenže poslední dobou to Red Devils zrovna nelepí tak, jak by si fanoušci přáli.

A kouč Solskjaer sedí na lavičce jako na vratké židli. A to tak, že velmi. Dost možná se na ní mohl ve středečním zápase Ligy mistrů s Atalantou Bergamo zhoupnout naposledy. United totiž prohrávali v poločase 0:2 a hra stála za houby. Jenže po pauze se to otočilo všechno, hra i výsledek. A kdo dal vítězný gól na 3:2...?

Je nám líto, video expirovalo.
Ronaldo překonal v reprezentaci střelecký rekord

Jasně, modří už vědí. Kdo netuší, co tahle hláška znamená, tak ať to neřeší  zkrátka, byl to Ronaldo.

Stejně jako Messi byl v správnou dobu na správném místě. Krom toho se občas objevil až u vlastní branky, kde urputně bojoval o míče. Tím dopověděl kritikům, jimž vadilo, že nemaká.

A tak tihle dva velcí fotbaloví kluci dál dělají fotbal hezčím, i když už by na Bahamách mohli v klidu počítat, kolik sporťáků mají v garážích. A jen doufám, že tahle fotbalová doba vlády M+R ještě chvíli vydrží.

A věřím, že oba sami poznají, kdy mají vypřáhnout, což bývá nejtěžší.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články