Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Chorý je na cestě z Olomouce do Plzně. V lednu by se měl hlásit ve Viktorii na přípravě

Boj o získání Tomáše Chorého do svých řad podle všeho vyhraje Plzeň. Vytáhlý útočník Olomouce by se měl podle Deníku Sport už třetího ledna hlásit na začátku přípravy s Viktorií. Dohodu mezi kluby potvrdil i agent střelce Sigmy Zdeněk Nehoda.

Útočník Olomouce Tomáš Chorý
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

O budoucnosti Chorého se spekulovalo v posledních týdnech hodně intenzivně. Zájem měla mít kromě Plzně třeba také Sparta, ovšem vítězem souboje o robustního útočníka, který je i přes svoji výšku poměrně rychlý a obratný se stane lídr nejvyšší soutěže.

"Ano, jsme dohodnutí s klubem i hráčem a už se čeká pouze na oficiální potvrzení transferu ze strany Sigmy Olomouc," prohlásil pro Sport agent Chorého Zdeněk Nehoda.

Viktoria využila výstupní klauzule v hráčově smlouvě, která je asi 18 milionů korun. Viktoria však nabídku údajně ještě navýšila, aby se útočník mohl s týmem připravovat už před začátkem přestupního období. Poté by se mělo rozhodnout, zda Chorý v kádru zůstane, nebo odejde na půlroční hostování.

Chorý sice dal v podzimní části první ligy jen dva góly, ale patří ke klíčovým hráčům nováčka z Olomouce, kterému po 16 kolech patří nečekané třetí místo. V minulé sezoně zaznamenal Chorý ve druhé lize 16 gólů a výrazně přispěl k návratu Sigmy do nejvyšší soutěže.

Podzimní část první ligy včetně Plzně a Olomouce řešil i nový Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČTK, iSport, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články