Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chelsea prodala Schürrleho do Wolfsburgu a obratem koupila Cuadrada

Londýn – Jose Mourinho dál přestavuje kádr Chelsea k obrazu svému. Vale dal portugalský trenér mistru světa André Schürrlemu, který se po roce a půl v Chelsea vrací do Bundesligy, kde bude hájit barvy Wolfsburgu, a do Londýna obratem přivedl Juan Cuadrada. Fiorentina za kolumbijského útočníka podle italských a britských médií inkasuje 33 milionů eur (přes 915 milionů korun).

Radující se André Schürrle
zdroj: Isifa/EPA

"Dohoda je uzavřená, i když z mého pohledu je to zklamání. Pro klub je to ale výhodné. Mám z něj radost, jde do špičkového týmu," řekl trenér Fiorentiny Vincenzo Montella. Jako náhradu získá z Chelsea egyptského útočníka Mohameda Salaha, jenž bude do léta ve Fiorentině hostovat.

Cuadrado byl předmětem přestupových spekulací od mistrovství světa v Brazílii, kde svými výkony pomohl Kolumbii do čtvrtfinále. Ve Fiorentině působil od roku 2012. Nejlépe mu vyšla minulá sezona, v níž dal za klub celkem 15 gólů. Dříve hrával za Udine a Lecce. 

Schürrle se vrací do Německa, Olič jde do Hamburku

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník či útočník Schürrle působil v Chelsea od roku 2013, ale ani titul mistra světa z Brazílie mu nepomohl na podzim do základní sestavy londýnského klubu. Ve Wolfsburgu by měl podepsat smlouvu do roku 2019. Klub za něj na Stamford Bridge pošle zhruba 30 milionů eur, což je rekordní částka v klubové historii.

Po podzimu druhý tým tabulky naopak opouští zkušený chorvatský útočník Ivica Olič a míří za záchranářskými pracemi do Hamburku. Pětatřicetiletý chorvatský reprezentant už v HSV působil v letech 2007 až 2009 a přestup z Wolfsburgu si sám vyžádal. "Je to víc než transfer. Je to důležitý signál pro fanoušky a naše soupeře," uvedl sportovní šéf sestupem ohroženého Hamburku Peter Knäbel. Olič přichází do HSV za 1,5 milionu eur a podepsal smlouvu do roku 2016 s opcí na následnou práci u mládeže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články