Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Přestup Bonyho je na spadnutí, City mají připravenou miliardu

Swansea - Bývalý sparťanský útočník Wilfried Bony přestoupí ze Swansea do Manchesteru City za 28 milionů liber (zhruba miliardu korun). Podle BBC se už oba kluby Premier League na odstupném dohodly a transfer by měl být dokončen do 48 hodin.

Bony Wilfried
zdroj: ČTK/AP autor: Sang Tan

Šestadvacetiletý Bony přišel do Swansea v roce 2013 z Arnhemu za 12 milionů liber a stal se nejdražším hráčem velšského klubu v historii. V kalendářním roce 2014 byl s 20 brankami nejlepším střelcem anglické ligy.

Částka 28 milionů liber je téměř dvakrát vyšší, než byl dosavadní přestupový rekord Swansea z roku 2012, kdy prodala za 15 milionů Joea Allena do Liverpoolu.

Úřadující angličtí mistři City předpokládají, že dohoda s Bonym na podmínkách smlouvy a lékařská prohlídka budou pouze formalitou. Situaci by neměl zkomplikovat ani Bonyho odjezd na mistrovství Afriky, kde bude v příštích týdnech reprezentovat Pobřeží slonoviny.

O bývalou oporu Sparty z let 20082011 se údajně zajímaly také další anglické velkokluby Arsenal, Liverpool a Tottenham. V souboji o Bonyho nicméně uspěl bohatý celek z Manchesteru, jenž potřeboval posílit útok kvůli častým zdravotním potížím Sergia Agüera, Edina Džeka a Stevana Jovetiče.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články