Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Čeští fotbalisté se budou soustředit na ME v Rakousku

Praha - Čeští fotbalisté se budou připravovat na mistrovství Evropy na soustředění v rakouském lázeňském městečku Bad Waltersdorf. Ubytováni budou v moderním hotelu Falkensteiner. Soustředění proběhne od 20. do 27. května, jeho součástí bude i přípravný zápas s dosud neurčeným soupeřem.

Ilustrační foto

Reprezentace se v minulosti chystala na vrcholné akce v Seefeldu, tentokrát však trenér Michal Bílek se svým realizačním týmem sáhl po změně. Zvolil jiné rakouské město, lázeňské letovisko vzdálené 50 kilometrů od Štýrského Hradce.

"Domnívám se, že hotel naprosto přesně odpovídá našim požadavkům. Má moderní regenerační zázemí, hráči budou mít naprostý komfort a navíc hotelový personál již má zkušenosti s přípravnými pobyty fotbalových celků. V minulosti služeb hotelu Falkensteiner využili například hráči Herthy Berlín či izraelská fotbalová reprezentace," uvedl manažer národního týmu Vladimír Šmicer.

Při volbě místa soustředění hrálo roli i to, že leží nedaleko Štýrského Hradce, kde na stadionu místního Sturmu sehrají Češi přípravný zápas. "V tuto chvíli víme pouze to, že se tam bude hrát 26. května. Mají tam krásný stadion a i to byl jeden z faktorů, který nakonec rozhodl pro Bad Waltersdorf. Kdo bude ale nakonec naším soupeřem, o tom ještě musíme jednat," dodal Šmicer.

Po rakouském soustředění se národní tým přesune do Prahy, kde 1. června sehraje generálku s Maďarskem. Poté zamíří do dějiště šampionátu ve Vratislavi, kde odehraje všechna tři utkání základní skupiny s Ruskem, Řeckem a Polskem. Bydlet bude v tamním Hotelu Monopol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články