Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lístky na Euro jsou venku. Ale jen na objednávku

Praha – Úderem dnešní deváté hodiny odstartovala možnost objednávky vstupenek na fotbalové mistrovství Evropy. Konat se bude příští rok v červnu v Polsku a na Ukrajině. Český tým změří svoje síly v základní skupině s Řeckem, Ruskem a domácím Polskem. Všechny zápasy odehrají čeští reprezentanti v polské Vratislavi, kde také jako jediní ze skupiny budou bydlet. Jejich domovem se stane luxusní hotel Monopol. Objednávky lístků končí až 29. února, jejich losování pak proběhne během března. Hned první den byl systém zahlcen a měl problémy.

Vstupenky na mistrovství Evropy 2012 nedistribuuje tuzemská fotbalová asociace (FAČR), ale UEFA. Objednávat se dají na této adrese: ticketing.uefa.com/euro2012-en/default.aspx. Je však možné, že kvůli přetížení nebude možné se na server dostat. To však nevadí, protože šance, že budou lístky přiděleny, nezáleží na pořadí objednávky, ale losu.¨

Je nám líto, video expirovalo.
Lístky na Euro jsou v prodeji

Po registraci, která po vás bude vedle jména a adresy chtít i číslo občanského průkazu či pasu, získáte aktivační link, přes který si už budete moci vybrat vstupenky, o něž máte zájem. Jedná se vždy o čtyři tikety na jedno utkání. UEFA mezi české fanoušky rozdělí pouze 3 400 vstupenek, další 3 000 lístků pak dostane FAČR. Ta je dá svým zaměstnancům, reprezentantům a jejich příbuzným, část získá i fanklub.

"Vratislavský primátor mi potvrdil, že v červnu bude vše hotovo. Jsou připraveny hotely, stadiony. Místní čekají mnohatisícové návštěvy, pro které připravují velká parkoviště, velkou zónu pro fanoušky přímo na vratislavském náměstí. Radují se i majitelé restaurací, kteří počítají s tím, že po vyhraných zápasech české reprezentace tudy potečou hektolitry piva," řekl polský zpravodaj ČT Miroslav Karas.

Už po pár hodinách čeští fanoušci systém zahltili

České rozhraní portálu přestalo fungovat a dále než k registraci se fanoušci nedostali. "Víme o tom, že čeští občané server zahltili a vznikly nějaké problémy," řekl serveru aktualne.cz mluvčí FAČR Jaroslav Kolář. "My to neovlivníme. Je to mezi UEFA a fanoušky," dodal. Podle aktualne.cz měli problém s registrací uživatelé s e-mailovou schránkou na seznam.cz. Potvrzovací e-mail totiž dostali prázdný. Některým fanouškům se zase stalo, že jim došlo registrační číslo, ovšem systém ho později nevzal.

Objednávat vstupenky je možno jak na základní skupinu, tak i na následné vyřazovací boje až do finále. "Jiná možnost, jak získat vstupenky na utkání českého týmu ve vyřazovací fázi, už později nebude," varovala FAČR. Cena vstupenek se pohybuje od 30 do 120 eur na zápasy ve skupinách až po 600 eur za nejlepší místa na finálové utkání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články