Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Reprezentanty bude na Euru sledovat i prezident Klaus

Praha - Prezident republiky Václav Klaus přijal pozvání předsedy fotbalové asociace Miroslava Pelty na první zápas reprezentačního týmu na mistrovství Evropy, kterým bude 8. června ve Vratislavi duel s Ruskem. Klaus dnes Peltu přijal na Pražském hradě.

Pelta u Klause
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Je všeobecně známo, že pan prezident je velký sportovec. A i pro naše hráče by mělo být motivací, že bude přímo na stadionu. Za přítomnosti prezidenta určitě budou chtít našeho oblíbeného soupeře Rusko porazit. Doufejme, že nám (Klaus) přiveze štěstí," řekl Pelta s úsměvem poté, co jeho asi čtyřicetiminutové setkání s prezidentem skončilo. Pelta pozval Klause také na vyhlášení ankety Fotbalista roku, které se uskuteční 27. února.

Klaus v červnu rozhodně nevyrazí do neznáma, právě v úterý totiž už do jednoho z hostitelských měst Eura přijel přednášet na Vratislavskou univerzitu. A při té příležitosti stihl navštívit i stadion, na němž čeští fotbalisté odehrají všechny zápasy základní skupiny proti Rusku (8. června), Řecku (12. června) i domácímu Polsku (16. června). "Stadion je prý vynikající, na té nejvyšší úrovni. Pan prezident tím byl mile překvapený," uvedl Pelta.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Miroslava Karase

Ve čtvrtek uplyne přesně měsíc od chvíle, kdy byl Pelta zvolen do čela asociace, teď je prý poctěný tím, že se tak brzy od nástupu do funkce dočkal i pozvání na Hrad. Klaus tak poprvé od roku 2003, kdy se stal prezidentem, oficiálně přijal i šéfa největšího sportovního svazu v zemi. "Náš fotbal potřebuje zvýšení prestiže, pozvání od hlavy státu je to nejlepší, co jej nyní může potkat. Toto byla jedna z nejpříjemnějších věcí, které jsem zatím v roli předsedy zažil. Podpora hlavy státu je pro fotbal, ale i pro celý český sport, velmi zásadní a důležitá," uvedl Pelta.

Klausovi předal plaketu vyrobenou ke 110. výročí založení fotbalové asociace, na oplátku od prezidenta dostal jeho poslední knihu Evropská integrace bez iluzí s osobním věnováním. "Chystám se na dovolenou, budu mít možnost si knihu v klidu přečíst," plánoval Pelta. Jeho samého prý překvapilo, jak zaujatě dnes Klaus o českém fotbale mluvil.

"Má absolutní přehled, zná úplně všechno. Do reprezentační nominace sice nikoho nedoporučoval, ale pochvaloval si třeba, jak se mu líbil nedávný zápas Jablonce se Spartou, vnímá i výsledky Plzně. A také si myslí, že bylo dobře, že reprezentaci v závěru kvalifikace oživili hráči z naší ligy," uvedl Pelta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články