Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Strašně to mrzí, v lize chceme Spartě prohru vrátit, hlásí Kovařík

Záložníka Jana Kovaříka obrovsky mrzelo, že fotbalisté Plzně prohráli v semifinále domácího poháru na Spartě 1:2 a na vítěznou trofej nedosáhli. Západočeši až ve dvanáctém soutěžním zápase pod vedením slovenského trenéra Adriána Guly poznali přemožitele.

Záložník Plzně Jan Kovařík
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Strašně to mrzí, protože to byly dva zápasy od další trofeje. Bohužel to musíme skousnout a poučit se z toho. V lize jim to budeme chtít doma vrátit," řekl Kovařík. Další zápas se Spartou čeká Plzeň ve 3. kole ligové nadstavby ve skupině o titul, do které vstoupí na druhém místě s šestibodovou ztrátou na vedoucí Slavii.

Viktoria nezopakovala na Letné výkon z ligy, v níž v prvním utkání po nucené pauze kvůli pandemii koronaviru vyhrála nad Spartou 2:1. "Při tom vítězství jsme tu měli dobrý start. Chytli jsme se, vedli jsme a celkem jsme to kontrolovali až na závěr. Teď jsme to bohužel tolik nekontrolovali, oni bohužel dali o gól víc. Naše snížení přišlo pozdě. Nikdo nám nemůže upřít snahu, ale myslím, že můžeme hrát daleko líp," uvedl Kovařík.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT semifinále MOL Cupu: Sestřih a ohlasy zápasu Sparta - Plzeň

Plzeň pod koučem Gulou, který po podzimní části nahradil na lavičce Pavla Vrbu, vyhrála osmkrát za sebou - z toho sedmkrát v lize a jednou v pohárovém čtvrtfinále, ve kterém zdolala Mladou Boleslav 4:2. Poté v nejvyšší soutěži remizovala bez branek na Slavii, následně opět dvakrát vyhrála a až nyní poznala přemožitele.

Ve zbytku sezony se Západočeši budou soustředit na boj o ligový titul. Po podzimu ztráceli na Slavii už 16 bodů, během jara ale manko výrazně umazali. "Půjdeme do toho s cílem vyhrát všech pět zápasů a uvidíme, na co to bude na konci stačit," dodal Kovařík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články