Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Máme znovu sebedůvěru, hodnotí sparťanský pohárový postup Kozák

Má na kontě rozhodující pohárový gól a jeho popularita u sparťanských příznivců znovu stoupá. Libor Kozák zažil povedený zápas a postup přes Plzeň do finále domácího poháru. Po utkání hovořil o důležitosti týmu.

Libor Kozák slaví gól s Andreasem Vindheimem
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Jednatřicetiletý útočník potvrdil střeleckou formu a v posledních čtyřech zápasech dal stejný počet branek. Podle Kozáka se na jeho formě odráží vítězná šňůra Letenských, která se aktuálně natáhla na šest soutěžních utkání za sebou. Kozák se prosadil v 28. minutě, kdy po centru od Bořka Dočkala nedal přesně umístěnou hlavičkou k tyči šanci brankáři Aleši Hruškovi a zvýšil na 2:0.

"Jde to ruku v ruce, z týmového výkonu potom těží útočník. I já se tou sebedůvěrou krmím a potom se dají dát takové góly jako dnes, kdy to s Bořkem časově vyšlo. Bylo by super takhle pokračovat," řekl Kozák.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT semifinále MOL Cupu: Sestřih a ohlasy zápasu Sparta - Plzeň

"Vítězná série nám samozřejmě pomohla, je vidět, že máme sebedůvěru. Je tam víc agresivity a jdeme víc jako tým. Plzeň je jiný soupeř než těch pět předchozích. Chtěli jsme to potvrdit a ukázat, že i proti větším týmům můžeme vyhrávat, a to se povedlo. Dnes velká radost, ale je třeba pokračovat. Proti Liberci to nebude jednoduché," uvedl Kozák.

Soupeřem bude Liberec a právě z Liberce Kozák před rokem přestoupil na Letnou. Pražané rozhodli o postupu do finále v prvním poločase, kdy si vypracovali vedení 2:0. "V prvním poločase jsme hráli opravdu dobře kombinačně a dali jsme dva góly. Celkově jsme to týmově urvali a hlavně vzadu jsme si s tím poradili. I když škoda posledních minut, kdy jsme si nechali dát gól. Celkově ale spokojenost," konstatoval.

Plzeň snížila v 90. minutě po gólu Milana Havla a v nastaveném čase vytáhl sparťanský gólman Milan Heča na roh hlavičku Luďka Pernici. Kozák už předtím střídal a závěr sledoval z lavičky. "Tam nám zatrnulo. Zbytečně jsme si nechali dát gól, zalezli jsme dozadu. Nebylo nic příjemného sledovat to z lavičky, ale zvládli jsme to. Když jsme měli díru v obraně, zachránil nás Heča, od toho ho tam máme," prohlásil opavský odchovanec. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články