Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Na žádný gól hlavou si nevzpomínám. Cením si ho, zářil Pešek po postupu do finále poháru

Jeden z nejcennějších gólů kariéry, tak označil záložník Jakub Pešek branku, kterou nasměroval liberecké fotbalisty k výhře 2:1 v semifinále domácího poháru v Olomouci a k postupu do finále. Šestadvacetiletý hráč je nadšený, že si Slovan o vítěznou trofej zahraje doma na vlastním stadionu.

Jakub Pešek dává gól Olomouci v semifinále domácího poháru
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Hrát doma finále, to byla už před zápasem velká motivace. Co víc si přát. V Liberci je těžké hrát, navíc když nám teď budou moci pomoct fanoušci," řekl Pešek.

"Rozdáme si to na férovku a popereme se o ten pohár. Jsme rádi, že finále bude v Liberci a že u toho budou naši fanoušci, kteří nás poženou k vítězství," připomněl Pešek, že díky dalšímu uvolnění opatření proti šíření nového koronaviru už může na stadiony omezený počet diváků.

V Olomouci měl první šanci v 25. minutě, kdy na malém vápně těsně nedosáhl na centr. Gólu se dočkal o čtyři minuty později, když na zadní tyči vzhledem ke své menší postavě netradičně hlavou uklidil do sítě míč z pravé strany.

"Nevzpomínám si na žádný svůj gól hlavou, takže asi první. Teď si ho cením nejvíc. Ještě by to chtělo trefit se ve finále a bylo by to úplně nejvíc," podotkl Pešek.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT semifinále Mol Cupu: Sestřih a ohlasy zápasu Olomouc - Liberec

Jeho celek vedl v Olomouci po poločase 2:0, ale v 54. minutě snížil Lukáš Juliš. "Bylo to výborně týmově zvládnuté utkání. V prvním poločase jsme měli hodně šancí a některé z nich jsme využili. Do druhého poločasu si domácí asi něco řekli a začali lépe. Udělali krásnou akci a Juliš to neskutečně zavěsil jako zabiják. Když dali gól, tak jsme trochu znejistěli a museli jsme být obezřetní," řekl Pešek.

V 73. minutě dostal míč do sítě rukou střídající Jan Kuchta a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Hosté dohrávali v oslabení. "Byla to velká komplikace, museli jsme se zatáhnout pod balon. Olomouc má nepříjemné útočníky, navíc šel ještě Vít Beneš na hrot. Ale musím pochválit celý tým a celou obranu, jak jsme to zvládli týmově," uvedl Pešek.

Kuchta nám donese do kabiny vajíčka, usmál se Pešek

Na Kuchtu se za zbytečné vyloučení příliš nezlobil. "Nevidím do jeho hlavy, musí poděkovat celému týmu, že jsme to takhle zvládli. Něco nám asi donese do kabiny. Rád nám nosí vajíčka, tak asi donese hodně vajíček," dodal Pešek s úsměvem.

Těší ho, že Liberec po koronavirové přestávce zvládá nabitý program. "Je to už náročné, ale těžíme z přípravy a z toho, jak jsme natrénovaní. Než jsme si zvykli na dávky, které nám dával nový trenér, tak jsme to kousali těžce. Teď z toho ale celý tým těžíme a plynou z toho i výsledky," doplnil Pešek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články