Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Senzace byly v nedohlednu. Prvoligová mužstva v poháru vyučovala

Stoprocentní úspěšnost týmů z nejvyšší soutěže v MOL Cupu pokračuje. V dnešním programu druhého kola české pohárové soutěže totiž jednoznačně zvítězili fotbalisté Liberce, Slovácka, Příbrami i Zlína. Všech jedenáct ligových mužstev tak prošlo do třetího kola, kde se připojí i zbylá pětice, která měla ve druhém kole volno.

Fotbalisté Příbrami
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Liberec poslal ve Štěchovicích do vedení Oršula, ale domácí rychle srovnali. Klíčový byl druhý gól Slovanu, jenž dal Hybš. Ten odpor soupeře zlomil a před poločasem navíc zvýšil náskok Pešek. Po změně stran pak postup favorita zpečetili Kačaraba s Koscelníkem.

Ještě pohodovější postup mělo Slovácko, které na začátku druhé půle vedlo už o čtyři branky po dvou trefách Kalabišky a gólech dvojice Kubala–Navrátil. Domácí Tasovice sice dvěma přesnými zásahy snížily, ale Hellebrand drama nepřipustil.

Příbrami zajistil vedení stoper Tregler a následně Slepička zakončil brejk. Zápy ovšem korigovaly a do závěru držely šanci na vyrovnání. Pět minut před koncem nicméně Slepička druhým gólem rozhodl a Fantiš v poslední minutě ještě upravil na konečných 4:1.

Dvougólový večer prožil i Jakubov ze Zlína, který jako střídající hráč pečetil výhru 5:0 v Kroměříži. Nejprve se prosadil hlavou Gajič, po změně stran skórovali Poznar s Železníkem a následně potvrdil postup Jakubov dvěma dorážkami.

2. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Štěchovice - Liberec 1:5 (1:3)
Branky: 18. Batka - 16. Oršula, 21. Hybš, 45. Pešek, 60. Kačaraba, 88. Koscelník.

Tasovice - Slovácko 2:5 (0:3)
Branky: 56. Paul, 74. Hrazdílek - 4. a 29. Kalabiška, 26. Kubala, 53. Navrátil, 77. Hellebrand.

Zápy - Příbram 1:4 (0:1)
Branky: 62. Pávek z pen. - 60. a 85. Slepička, 29. Tregler, 90. Fantiš.

Kroměříž - Zlín 0:5 (0:1)
Branky: 68. a 76. Jakubov, 23. Gajič, 47. Poznar, 60. Železník. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články