Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Finále poháru? Můj největší zápas za Slovácko. Chceme se zapsat do historie, plánuje Kadlec

Fotbalisté Slovácka mají podle obránce Michala Kadlece ve finále domácího poháru se Spartou obrovskou touhu získat pro klub první trofej v historii. Kadlec považuje zápas za speciální i díky tomu, že za Pražany v minulosti hrál. Má radost i z toho, že domácí pohár nabírá v Česku na vážnosti. Přímý přenos finále sledujte ve středu od 18:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Dá se to tak říct, že je to můj největší zápas v dresu Slovácka. Cítím, že to je důležitý zápas, že to není jak před ligou. Každý to vnímá, jak na stadionu, tak v kabině. Zájem o Slovácko je obrovský, zasloužili jsme si to svými výkony. Čeká nás poslední krůček a chceme ho zvládnout tak, abychom zápas vyhráli," řekl Kadlec.

Slovácko obě dosavadní finále poháru prohrálo, nyní má další šanci. "O Spartě se říká, že je to pro ni zápas sezony, ale to pro nás taky. Pohár chceme vyhrát a zapsat se do historie tím, že Slovácko konečně vyhrálo nějakou trofej. Když se na to podíváme v rozmezí deseti až dvaceti let, tak řekneme, že jsme to byli my, kdo získali tuto trofej. Region i klub by si to zasloužily. Uděláme pro to všechno stejně jako Sparta," uvedl sedmatřicetiletý stoper.

POSLECHNĚTE SI tipy Fotbal fokus podcastu, kdo ovládne pohár:

S Pražany vyhrál dvakrát titul a třikrát domácí pohár. "Pro mě je každý zápas se Spartou výjimečný, protože jsem tam odehrál spoustu důležitých zápasů, třeba v Lize mistrů, získal jsem tam tituly, poháry. Ze Sparty jsem šel do Německa, dostal jsem se díky ní poprvé i do nároďáku. Mám Spartu rád. Teď jsem ve Slovácku, kde jsem naopak vyrostl. Jsou to dva kluby mého mládí, které mi hodně pomohly. Je to pro mě speciální zápas. Spartu chci samozřejmě porazit a pro Slovácko udělat maximum," prohlásil Kadlec.

Tým z Uherského Hradiště hostí Spartu na domácím stadionu. "Pro nás je super, že hrajeme doma, že se nehraje na neutrálním stadionu. Celkově je u nás pohár braný na lehkou váhu, až teď se to změnilo, vidím na internetu různé reklamy," konstatoval bývalý český reprezentant.

V roce 2009 podlehl s Leverkusenem ve finále Německého poháru Brémám. O pět let později vyhrál s Fenerbahce Istanbul turecký Superpohár.

Trenér Slovácka Martin Svědík
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Po sezoně mu končí smlouva. Zatím neví, jestli bude v kariéře pokračovat, byť má Slovácko jistou účast v letní kvalifikaci evropských pohárů.

"Faktorů je hodně. Uvidíme, sednu si s lidmi ze svého okolí, rodinou a pobavíme se o tom. Vždy vám někdo říká pokračovat, a někdo zase, že v nejlepším se má skončit. Pere se to ve mně," připustil Kadlec.

"Přispívá k tomu i to, že Slovácko je tam, kde je, že hrajeme o evropské poháry a že jsme ve finále českého poháru. Že ta práce, která se tady dělá, má nějaký smysl a že nehrajeme jako ze začátku ligové nadstavby skupinu o udržení. Určitě je to velké plus. Hodně lidem končí smlouva, uvidíme, jak to bude příští sezonu. Teď se spíš soustředím na tenhle zápas, a co bude po tom, budeme řešit v následujících týdnech," poznamenal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články