Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Škoda, že šlágr v Edenu nepískal český rozhodčí. Nasazení Poláků je jasný vzkaz, hodnotí Zelenka

Fotbalový expert Luděk Zelenka je rád, že ligová nadstavba konečně přináší to, co si od ní vedení Ligové fotbalové asociace slibovalo. Fanouškovsky vděčné šlágry, kdy se o titulu rozhoduje až do samotného konce sezony. Mrzí ho ale mírně sestupná tendence výkonů polských sudí. Podle bývalého útočníka Slavie je nasazení Poláků do velkých zápasů i nelichotivý vzkaz českých rozhodčím.

Nejen šlágr Slavie s Plzní rozebíral nový díl Fotbal fokus podcastu:

"Musím říct, že se o nadstavbě v minulých letech hodně diskutovalo, zažili jsme ji, to už to bylo rozhodnutý, nemělo to takovou příchuť, jako teď. Teď to ty šlágry naplňuje a fanoušci si to užívají," říká Zelenka v rozhovoru pro ČT sport.

O titulu se po neděli rozhoduje dál, hon Slavie na Plzeň, která vede ligu o dva body, pokračuje.

"Michal Bílek ví, že když to zavřou, strašně těžce se Viktorce dává gól. Jsou vzadu strašně zodpovědní. Slavia s tím měla problém se prosadit. Kdyby ale šance dala, mohl být fotbal lepší, protože by to musela Plzeň otevřít."

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Celkově měl šlágr přesně takový tvar, jaký Zelenka očekával.

"Hrozné emoce, jde o strašně moc. V takovou chvíli jde fotbal trochu stranou a účelovost získání počtu bodů nadřazuje ten sport. Slavia se snažila, byla aktivní, nebyla tak dobrá v šestnáctkách. Plzeň skvěle brání i zlobila, Beauguel dopředu udrží skvěle všechny balony, ale byl to boj. Penalty to trochu zkazily. Kdyby to byly góly ze hry, jsem nadšený, ale takhle...," přemítá.

Vršovického obhájce trofeje poslal v přímém souboji o vedoucí příčku v první minutě nastavení do vedení z penalty Ondřej Kúdela, ale na začátku šesté minuty nastavení srovnal rovněž z pokutového kopu právě Jean-David Beauguel. 

Utkání řídili už potřetí polští rozhodčí, tentokrát v čele s Bartoszem Frankowským. "Bál se toho. Bylo vidět, že aby se mu to nezvrhlo, pískal hodně faulů, hra byla rozkouskovaná. V tomhle kontextu si obhájí i ty penalty. Hře to trohu uškodilo. Přišlo mi, že byly furt pauzy. Je jasný, že v takovém zápase tolik hráči nepomohou."

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Slavia - Plzeň

Výkony rozhodčích porovnávat Zelenka vyloženě nechce. "Měl to složitý, šlo strašně o moc a měl tam situace, které tam předtím rozhodčí neměli. Je škoda, že to nebyl český rozhodčí a byl to i vzkaz jim – na tyhle zápasy nemáte."

Titul se téměř jistě vyhne Spartě, která po prohře v Olomouci 0:2 tentokrát zaváhala doma s Hradcem, když jen remizovala 1:1.

"Pro Hradec je to snová sezona, dostal se do první šestky, počítalo se s tím, že se bude zachraňovat. Kluci jsou psychicky nahoře, vyklidněný, bez tlaku na výsledek, chtějí si to užít, ale hrají poctivě, jsou zvyklí pracovat. Hradec hraje uvolněně a je to vidět," chválí Zelenka.

"Hradec hraje hrozně aktivně, dohrává souboje, presuje po celém hřišti, soupeři narušuje hru a typologicky mají hráče, kteří před soubojem neucuknou," dodává k týmu, který má ovšem v lize nejvíce nasbíraných žlutých karet.

Sport
zdroj: ČT4

"Pro mě trochu překvapivě Sparta hrála kompletně, trenér nikoho nešetřil. Sparta není tak dominantní, jak by fanoušci očekávali. Finále poháru pro ně tu sezonu může zachránit," připomíná někdejší útočník Brna či Jablonce středeční – pro Spartu veledůležitý – souboj v pohárovém finále na hřišti Slovácka.

Velký otazník visí nad Adamem Hložkem, který do utkání proti Hradci vůbec nezasáhl, byť se s ním samozřejmě počítalo.

"Je to stěžejní hráč Sparty, vepředu toho má nejvíc odehráno, Sparta na něj spoléhá. Je načatej a hrozilo to, že si to s Hradcem zvýrazní, nebo to zranění bude takové, že mu nedovolí nastoupit ve středu. Vedení ho chtělo pošetřit a myslím, že ve středu bude stoprocentně v základu," je přesvědčen Zelenka. Přímý přenos finále sledujte ve středu od 18:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Slovácka a Sparty se chystají na pohárové finále
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články