Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

České kluby se dovědí soupeře pro LM a EL, Slavia může narazit na West Ham

Nyon (Švýcarsko) – V evropských pohárech zbývá odehrát závěrečná a klíčová série dvojutkání, do kterých zasáhnou i české kluby. Plzeň se bude bít ve 4. předkole Ligy mistrů, Liberec, Slavia a Sparta Evropské ligy. O tom, kdo bude jejich soupeřem, rozhodne los ve švýcarském Nyonu. Přímý přenos losu LM sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 12:00, los EL pak od 13:00.

Poté co Sparta nezvládla přejít přes rumunskou Steauu Bukurešť, v kvalifikaci o Ligu mistrů zůstal z českých celků pouze mistr z Plzně. Viktoriáni, již si v 3. předkole i s velkou dávkou štěstí poradili s Karabachem, tak stále mají šanci, že si po třetí v historii zahrají milionářskou soutěž.Při losu závěrečné části kvalifikace budou mezi nasazenými a jejich možnými soupeři mohou být Dundalk, FC Kodaň, Razgrad, Hapoel Beer Ševa a Dinamo Záhřeb. 

Snovým soupeřem pro Západočechy by bylo vylosování Dundalku. Irský tým všechny překvapil vyřazením BATE Borisov. I nadále však zůstává papírově nejslabším týmem v osudí.

O ještě větší šok kvalifikace se postaral další možný sok, Hapoel Beer Ševa, který dokázal postoupit přes silný řecký tým Olympiakos Pireus po výsledcích 0:0 a 1:0 doma. Na izraelský fotbal Západočeši příliš pozitivní vzpomínky nemají, jelikož minulý rok je v play-off vyřadil Maccabi Tel-Aviv.

Naopak příjemné vzpomínky mají na dánskou Kodaň, jelikož přes ni přešli při prvním postupu do Ligy mistrů v roce 2011 a nyní by si to mohli zopakovat. Nejhorší scénář by nastal v případě míčku se jmény bulharského Ludogorets Razgradu či chorvatského Dinama Záhřeb. Oba celky mají v kádru spoustu velmi kvalitních hráčů a mezi nenasazenými týmy jsou nejsilnější.

Možní soupeři Plzně:

Dundalk (Irsko), Dinamo Záhřeb (Chorvatsko), Ludogorec Razgrad (Bulharsko), FC Kodaň (Dánsko), Hapoel Beer-Ševa (Izrael)

Liberec se Spartou na východ, Slavii asi čeká atraktivní sok

Celkem 44 účastníků dnešního losu bylo rozděleno do čtyř skupin, z nichž každá obsahuje nasazené a nenasazené týmy. První dvě skupiny mají pět nasazených a nenasazených mužstev, třetí a čtvrtá pak šest.

Slavia bude jako jediná ze tří českých zástupců nenasazená a hrozí jí papírově nejtěžší soupeři. Utká se s jedním z šestice týmů Anderlecht, West Ham, Krasnodar, Maribor, Fenerbahce Istanbul a Panathinaikos Atény. Může narazit i na ruský Krasnodar, který v minulé sezoně v jarních vyřazovacích bojích vyřadila konkurenční Sparta.

Letenský rival po vypadnutí z 3. předkola Ligy mistrů figuruje před losem Evropské ligy mezi nasazenými kluby a dostane jeden tým z šestice Basaksehir, IFK Göteborg, CZ Bělehrad, Sönderjyske, Hajduk Split a Tetovo. Posledně jmenovaný makedonský celek po výsledcích 2:0 doma a 0:1 venku vyřadil v 3. předkole Mladou Boleslav.

Také Liberec je mezi nasazenými a jako jediný z českých klubů má na výběr pouze z pěti soupeřů. Může dostat AEK Larnaka, Trondheim, Dinamo Tbilisi, Vojvodinu Novi Sad nebo Beitar Jeruzalém. 

Možní soupeři Sparty:

Škendija Tetovo (Makedonie), IFK Göteborg (Švédsko), Istanbul Basaksehir (Turecko), CZ Bělehrad (Srbsko), Sönderjyske (Dánsko), Hajduk Split (Chorvatsko)

Možní soupeři Liberce:

AEK Larnaka (Kypr), Vojvodina Novi Sad (Srbsko), Rosenborg Trondheim (Norsko), Beitar Jerusalém (Izrael), Dinamo Tbilisi (Gruzie),

Možní soupeři Slavie:

Anderlecht (Belgie), Panathinaikos (Řecko), Maribor (Slovinsko), West Ham (Anglie), Fenerbahce (Turecko), Krasnodar (Rusko) 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články