Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Češi si v úvodní přípravě před Eurem střihnou duel s Itálií

První utkání v závěrečné přípravě před letním mistrovstvím Evropy sehraje česká reprezentace 4. června v Boloni proti domácí Itálii. O čtyři dny později přivítá národní tým v generálce před vstupem do šampionátu Albánii.

Tomáš Souček
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

Proti Itálii měli reprezentanti hrát v přípravě před Eurem už loni. Zápas se ale kvůli koronavirové pandemii neuskutečnil, neboť UEFA šampionát o rok odložila.

Národní tým se bude na mistrovství Evropy chystat na kempu v Jižním Tyrolsku na severu Itálie, kam odcestuje 31. května. "Dopadlo to tak, jak jsme chtěli. Itálie bude před mistrovstvím Evropy výbornou prověrkou. Navíc nebudeme muset složitě cestovat do jiné země, než ve které se budeme na Euro chystat," uvedl manažer reprezentace Libor Sionko.

Itálie patří k historicky nejúspěšnějším reprezentacím. Na kontě má čtyři zlata z mistrovství světa, naposledy z roku 2006, a jeden titul z evropského šampionátu. Aktuálně "squadra azzura" figuruje v žebříčku národních celků na 10. místě. Český a československý tým s ní má historicky vyrovnanou bilanci 11 vítězství, stejného počtu porážek a 10 remíz.

Trenér Jaroslav Šilhavý se těší na další konfrontaci se špičkovým soupeřem. Jeho svěřenci si předloni zahráli s Brazílií, loni v Německu a teď je prověří zbylý z trojice nejúspěšnějších týmů historie mistrovství světa.

"Čeká nás další špičkové mužstvo. V zápasech proti Brazílii a Německu nasbírali hráči cenné zkušenosti. Jsme přesvědčení, že nám může podobně pomoci také utkání proti Itálii. Čeká nás těžký soupeř se slavnou minulostí, ale na Euru nás potom čekají také velmi kvalitní mužstva, takže tuto konfrontaci vítáme," uvedl Šilhavý.

V základní skupině evropského šampionátu jeho svěřenci změří síly se Skotskem, Chorvatskem a Anglií.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články