Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čech se v Las Vegas potkal s hokejovými legendami, probírali i jeho chytání

Petr Čech si minulý týden v Las Vegas během pracovních povinností vychutnal setkání s hokejovými legendami Jaromírem Jágrem a Waynem Gretzkym. S dvaašedesátiletým Kanaďanem a nejproduktivnějším hráčem v historii NHL se bavil i o svém působení ve třetí anglické hokejové lize.

Petr Čech
zdroj: Reuters autor: David Klein

Čech se minulý týden zúčastnil velkolepé show v Las Vegas, kde světové sportovní legendy představili první limitovanou edici value-note, pamětní list v podobě bankovky v rámci nového projektu TOP LEGENDS.

První nebyla věnována nikomu menšímu než největší hokejové legendě všech dob – Waynu Gretzkymu.

"Měl jsem zajímavý týden. Při pracovních povinnostech v Americe jsem byl součástí projektu, kde byli Jaromír Jágr a Wayne Gretzky. Sedět mezi nimi na tiskové konferenci je zážitek sám o sobě. Jsem rád, že jsem měl tu možnost se s ním potkat, jelikož jako malé dítě jsem měl doma jeho autobiografii. Je to pro mě speciální zážitek, že jsem se potkal s jednou z největších legend světového sportu," řekl Čech.

S Gretzkym rozebíral i své působení v hokejové brance. "To je vždycky zajímavá konverzace, když člověk skončí s jedním sportem a přesune se k druhému. Samozřejmě moje chytání není na nejvyšší úrovni, ale je to profesionální soutěž. Z tohoto pohledu i pro něj bylo zajímavé vidět, že se dá přeskočit z jednoho sportu na druhý na nějakou úroveň," uvedl jednačtyřicetiletý rodák z Plzně.

Myslí si, že čtyřnásobný vítěz Stanley Cupu by ho snadno překonal. "Gretzky má rekordy v počtu vstřelených gólů i asistencí nebo všechny rekordy, na které si člověk v NHL vzpomene. Určitě by příležitost, jak mi dát gól, využil jednoduše," prohlásil někdejší gólman Blšan, Sparty, Rennes, Chelsea a Arsenalu.

V červnu přestoupil z třetiligového hokejového Chelmsfordu Chieftains do konkurenčního týmu Oxford City Stars.

"Přestoupil jsem do Oxfordu, protože mi jejich nabídka přišla zajímavá. Navíc se tam sejdu s bývalými spoluhráči z Guildfordu, to mě zajímalo. Tvoří se tam zajímavý tým, který by mohl být konkurenceschopný. Byla to pro mě výzva a rozhodl jsem se nabídku využít. Užil jsem si výborně minulou sezonu, kdy jsem poprvé nastupoval za Chelmsford. Věřím, že se nám bude dařit a že budu přínosem pro tým," podotkl Čech.

Po konci hráčské fotbalové kariéry v roce 2019 působil jako poradce sportovního a technického úseku v Chelsea, kde skončil před rokem. Dalšímu angažmá ve fotbale nechává volný průběh.

"Budu zvažovat nabídky, které přijdou. Nedával jsem si ale žádná ultimáta. Nechávám si otevřené dveře a uvidíme, co přijde. Potom se rozhodnu, co budu chtít dělat," poznamenal Čech, který za českou reprezentaci odchytal 124 zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články