Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Čech: S Courtoisem problém nemám, ale dlouhodobě to nemůže fungovat

Praha - Brankář Petr Čech si nedovede představit, že by podruhé absolvoval stejnou sezonu jako nyní. Za fotbalisty Chelsea zatím odchytal jen čtrnáct soutěžních zápasů, jinak kryl záda belgické jedničce Thibautu Courtoisovi. I proto hodlá svou situaci řešit po sezoně s vedením londýnského klubu a svým manažerem.

Petr Čech
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

Od posledního reprezentačního srazu v listopadu odchytal Čech devět zápasů, se svým vytížením ale ani tak nemůže být spokojený. "Od minulého srazu jsem odehrál daleko víc zápasů. Chytal jsem i čtyři v lize, nakonec i finále Ligového poháru, který jsme vyhráli. Nějakou zátěž mám, na druhou stranu všichni víme, že bych chtěl chytat víc," řekl Čech, který na začátku sezony přišel po deseti letech o post jedničky v Chelsea.

Pro to, aby mu kouč José Mourinho dával víc šancí, přitom dělá Čech maximum. Ve všech pěti ligových zápasech této sezony pomohl čistým kontem k výhře Chelsea, na začátku března pak vychytal nulu i ve finále Ligového poháru proti Tottenhamu (2:0). "Nemůžu udělat víc, než dělám pro to, abych měl šanci chytat víc. V lize jsem nedostal gól, vyhráli jsme v zápasech poháru, v kterých jsem nastupoval. Ale tým vyhrává a Thibo chytá dobře, takže si trenér může vybírat, jak chce," konstatoval Čech.

S Courtoisem žádný problém nemá. "S Thibem to funguje. Ale myslím, že to může fungovat maximálně sezonu. Je úplně jasné, že druhou sezonu s podobným zatížením absolvovat nechci. Pořád vím, že se můžu měřit s těmi nejlepšími, a chtěl bych toho využít," podotkl dvaatřicetiletý brankář. "Mám ještě rok smlouvu, takže bude hodně záležet na klubu, jak se k tomu postaví. Nemám nic ve svých rukou. Je ale jasné, že chci hrát," podotkl.

V zimní pauze na možný odchod z Chelsea nepomýšlel. "Ze všech možných důvodů to nebyl správný čas měnit klub. Například bych nemohl hrát Ligu mistrů, kdybych přestoupil. Na konci sezony má člověk daleko lepší situaci, s eventuálním týmem se může pořádně připravit, ne to hrotit," podotkl. "Nechávám to až na konec sezony. Bude důležité si sednout s klubem a manažerem Viktorem Kolářem a zvážit všechna pro a proti. Uvidíme, jaké nabídky budou a nebudou a co bude nejlepší," řekl.

Náladu si zvedl triumfem ve finále Ligového poháru ve Wembley. "Chytal jsem ten pohár do čtvrtfinále, Thibo chytal semifinále. Trenér měl na výběr, byl jsem samozřejmě rád. Každé finále ve Wembley je veliký svátek, já ten stadion považuji za nejlepší na světě. Každá trofej potěší, Ligový pohár jsme předtím naposledy vyhráli v roce 2007," uvedl Čech.

Naopak velkým zklamáním pro něj bylo vyřazení v osmifinále Ligy mistrů. Chelsea kvůli nižšímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře vypadla s Paris St. Germain po remíze 2:2 v prodloužení domácí odvety, i když hrála 90 minut přesilovku. "Je to obrovské zklamání, za celou sezonu Ligy mistrů jsme neprohráli. Ale jedeme dál. V posledním zápase anglické ligy jsme získali důležité tři body. Máme navíc zápas k dobru, takže vše je v našich rukách," připomněl Čech šestibodový náskok Chelsea v čele Premier League.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články