Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Čech slaví pohárový hattrick: Mám velkou radost, i když to trvalo dlouho

Londýn – Když v roce 2005 přišel do Chelsea, Ligový pohár byla první trofej, kterou získal. Přesně po deseti letech ji zvedl Petr Čech znovu, celkově již potřetí, když londýnský celek ve finále zdolal Tottenham 2:0, a český brankář po utkání zářil radostí. "Máme první trofej, kterou jsme mohli získat, a určitě nám dodá pohodu i sebevědomí do další části sezony," prozradil gólman, jenž nyní věří, že Blues do konce ročníku přidají ještě další.

Petr Čech (vpravo), John Terry a Didier Drogba z Chelsea slaví vítězství v Ligovém poháru
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Andrew Matthews

"Když jsme Ligový pohár vyhráli v roce 2005, dokázali jsme pak vyhrát i ligu. Teď se to může opakovat," řekl Čech, který s Chelsea zatím získal čtrnáct trofejí. "Každopádně je dobré, když člověk už jednu trofej má a není pod takovým stresem. A pokud přidáme nějakou další, bude to parádní," dodal.

Ligový pohár Čech získal už potřetí, předtím se mu to povedlo v letech 2005 a 2007. Ze současného kádru mají stejnou bilanci už jen John Terry a Didier Drogba. "Jsme jediní, kteří tady od toho roku 2005 zůstali. Mám velkou radost, že jsme to dokázali dotáhnout na hattrick, i když jsme na něj dost dlouho čekali," prohlásil reprezentační gólman.

Trofeje si cení o to více, že u toho byl na hřišti, když tentokrát dostal přednost před jedničkou Thibautem Courtoisem. "Potěšilo mě, když mě trenér nominoval do základu. Je to finále, každý ho chtěl vyhrát. Snad jsem mu splatil důvěru, když jsem nedostal gól a máme pohár," řekl Čech.

Do své bohaté sbírky tak může přidat další úspěch. "Vyšlo to docela hezky. Když jsem před deseti lety do Chelsea přišel, první pohár, který jsem vyhrál, byl tenhle. A deset let poté jsem za Chelsea chytal další finále a pohár máme znovu. Je pro mě čest být takovou dobu součástí jednoho z nejlepších klubů na světě," prohlásil dvaatřicetiletý gólman.

V této sezoně je navíc stále ve hře v Lize mistrů a také o anglický titul. "Můžeme doufat, že ještě něco dokážeme, ale pořád v lize do konce zbývá 12 zápasů a ve hře je dost bodů. Už ve středu nás čeká těžký zápas na West Hamu a bylo by dobré ho zvládnout. Manchester City se nám dnes mohl přiblížit, ale prohrál v Liverpoolu a my máme šanci náskok zvýšit," připomněl Čech.

I proto nyní se spoluhráči nebude triumf v poháru nijak výrazně slavit. "Nic velkého se konat nebude. Udělali jsme pár fotek s pohárem a s fanoušky, v kabině bylo šampaňské. Ale normálně se vracíme na Chelsea. Možná si tam symbolicky přiťukneme a rozjedeme se domů. V pondělí je trénink, v úterý už budeme na hotelu a ve středu hrajeme. Na oslavy není čas," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články