Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bystroň dostal za doping dvouletý trest

Plzeň - Plzeňský fotbalista David Bystroň dostal dvouletý zákaz činnosti za pozitivní dopingový nález. Jeho trest vyprší 3. ledna roku 2014. Rozhodla o tom disciplinární komise UEFA. Informoval o tom tiskový mluvčí plzeňského klubu Pavel Pillár.

David Bystroň v zápase proti Borisovu
zdroj: isifa/EPA autor: Filip Singer

Třicetiletý Bystroň měl pozitivní test 23. listopadu po utkání Ligy mistrů proti Borisovu. Lednová analýza B nález potvrdila. Ve vzorcích Bystroňovy moči byly údajně nalezeny stopy po zakázaném metamfetaminu, tedy drogou známější pod názvem pervitin. Bystroňovi hrozil až čtyřletý trest. 

"Případné zveřejnění látky necháme na rozhodnutí hráče. Známe ji, nicméně z důvodu citlivosti dané informace přenecháváme toto rozhodnutí na Davidovi," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Bystroň od začátku ledna trénuje individuálně mimo plzeňský tým. Klub zatím nerozhodl, zda s obráncem rozváže smlouvu. Definitivně jasno by mělo být v příštím týdnu po schůzce Bystroně a vedení Viktorie.

Je nám líto, video expirovalo.
Bystroň si dva roky nezahraje

"Dle našich informací se hráč proti verdiktu nebude odvolávat, nicméně všechny tyto náležitosti budou obsahem zmíněné schůzky v příštím týdnu. Zatím platí pouze to, že s Davidem definitivně nemůžeme v nejbližším období počítat," dodal Šádek.

Plzeň v zimním přestupním období angažovala na Bystroňovo místo Václava Procházku z Mladé Boleslavi. Šádek v deníku Sport v lednu uvedl, že Bystroňova dopingová kauza plzeňský klub "stála" přibližně patnáct milionů korun. Do celkové sumy se prý dá započítat samotný Bystroňův přestup z Levski Sofia, následné angažování Procházky a také zrušený transfer dalšího obránce Františka Ševinského, který měl odejít na Žižkov, ale po Bystroňově excesu v Plzni setrval. Šádek také poznamenal, že klub na Bystroňovi nehodlá vymáhat žádnou škodu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články