Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

O trestu pro Bystroně se rozhodne až v únoru

Nyon - Disciplinární komise Evropské fotbalové unie rozhodne o trestu pro plzeňského obránce Davida Bystroně, který byl usvědčen z dopingu, až v únoru. Původně měla případ projednat ve čtvrtek. Informoval o tom generální sekretář Fotbalové asociace Rudolf Řepka, který je členem disciplinárky UEFA. Bystroňovi hrozí trest v rozpětí od pouhého napomenutí až po čtyřletý zákaz činnosti. 

David Bystroň v zápase proti Borisovu
zdroj: isifa/EPA autor: Filip Singer

"Disciplinární komise UEFA případ Davida Bystroně na čtvrtečním zasedání projednávat nebude, protože profesionálnímu aparátu UEFA se zatím nepodařilo shromáždit veškerou potřebnou agendu a podklady," uvedl Řepka.

Snahou komise prý je, aby byla kauza vyřešena co možná nejrychleji. Další řádné zasedání disciplinárky je naplánováno sice až na březen, ale verdikt padne o měsíc dřív. "O případu bude rozhodnuto telekonferencí za účasti tří vybraných členů komise," řekl Řepka. Sám bude z hlasování vyloučen, aby nebyl obviněn z možné podjatosti při rozhodování o osudu svého krajana. Přesný termín únorového operativního zasedání disciplinární komise zatím není znám.

Bystroň, který byl usvědčen z užití zakázané látky po listopadovém utkání Plzně v Lize mistrů proti Borisovu, tak dál zůstává v nejistotě. Momentálně není v přípravě s týmem a trénuje individuálně. Plzeň už na jeho místo sehnala náhradu, když z Mladé Boleslavi do Viktorie přestoupil Václav Procházka.  

Zatím není jasné, kterou z nepovolených látek Bystroň užil. V zákulisí se hovoří o tom, že v jeho moči byly nalezeny stopy po některém ze stimulantů. V takových případech je obvyklý dvouletý trest.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články