Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

O osudu Bystroně rozhodne disciplinární komise UEFA ve čtvrtek

Praha - O trestu pro plzeňského fotbalistu Davida Bystroně, který měl pozitivní dopingový test, rozhodne disciplinární komise UEFA ve čtvrtek. Stoperovi českého mistra hrozí napomenutí až trest zákazu činnosti na čtyři roky, očekává se však obvyklý dvouletý trest. Plzni postih nehrozí, klub je potrestaný až v případě prokázání řízeného dopingu u více hráčů.

David Bystroň v zápase proti Borisovu
zdroj: isifa/EPA autor: Filip Singer

"Ve středu bude disciplinárka řešit, jestli se případ bude vůbec projednávat. Pokud se tak stane, ve čtvrtek bude vynesen verdikt," řekl generální sekretář Fotbalové asociace ČR a člen disciplinární komise UEFA Rudolf Řepka.

Třicetiletý Bystroň neprošel dopingovou kontrolou po listopadovém utkání Ligy mistrů proti Borisovu, ve kterém Plzeň vyhrála 1:0. Od konce minulého roku má automaticky zastavenou činnost. Prohřešek proti dopingovým pravidlům potvrdil 12. ledna také vzorek B.

Bývalý klíčový muž plzeňské defenzivy se na svou žádost připravuje individuálně. K dopingovému případu se nevyjadřuje. Jakou nedovolenou látku u něj kontrola odhalila, dosud nebylo zveřejněno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články