Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Bude to atypický sraz, ale jednání s kluby bylo korektní, řekl kouč lvíčat Suchopárek o omezeních

Výběr vyvolených tentokrát neměl vůbec jednoduchý. Ne že by měl tolik možností, ale že mu jich spoustu ubylo. Kouč české jednadvacítky Jan Suchopárek se v nadcházejících dvou přípravných duelech s Portugalskem a Norskem bude muset obejít bez hráčů Plzně, Sparty i Slavie. Vicemistr Evropy z roku 1996 je ovšem s konečnou nominací spokojený a vyzdvihl i komunikaci s kluby, které se rozhodly své fotbalisty nepustit.

Spartu i Slavii čeká v době reprezentačního srazu osmifinále domácího poháru. Za Suchopárkův výběr pravidelně nastupují sparťané Matěj Kovář, Martin Vitík, Kryštof Daněk, Adam Karabec a Tomáš Čvančara, ze Slavie David Jurásek. Plzeň sice v MOL Cupu už vypadla ve 3. kole s třetiligovým Hlučínem, hráče ale nepustí kvůli enormnímu vytížení.

"Nominace byla náročnější v tom ohledu, že situace se měnila každým dnem. Až teprve včera byly potvrzeny určité termíny MOL Cupu a následně možnosti uvolnění hráčů. Komunikace a spolupráce s kluby byla korektní a vstřícná. Neměli jsme na to mnoho času, ale jsem spokojený," řekl Suchopárek.

"Chybí hráči, kteří hrají ve stejném termínu MOL Cup, ale to se nedá nic dělat. S tím jsme počítali. Jedou kluci, kteří mají kvalitu a o kterých jsme přesvědčeni, že do jednadvacítky jednoznačně patří a že uspějí v nadcházejících utkáních," uvedl třiapadesátiletý kouč.

Jeho tým se utká 18. listopadu v Portimau s úřadujícími vicemistry Evropy Portugalci a o čtyři dny později ve španělské Murcii s Norskem. Oba celky se stejně jako "lvíčata" představí příští rok na evropském šampionátu v Rumunsku a Gruzii.

"Tým je připravený. Je dost pravděpodobné, že i v průběhu srazu dojde k určitým změnám, protože jsou tu kluci z Liberce, kteří se budou vracet na MOL Cup. Místo nich přijedou do Španělska jiní hráči. Je to atypický sraz. Myslím si, že to nebude mít vliv na kvalitu utkání a hráčů. Těším se na to. Je to určitá výzva ať směrem k soupeřům, tak i k sestavě, která tam bude," prohlásil Suchopárek.

Jednadvacítka si účast na "malém" Euru zajistila v září díky úspěšné baráži s Islandem. Před startem mistrovství Evropy, které se uskuteční na přelomu června a července 2023, sehraje v březnu dva přípravné zápasy. Utkat by se mohla s dalšími účastníky závěrečného turnaje Belgií a Nizozemskem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články