Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brankář Dúbravka: Přiletělo na nás kdeco, chtěli nás vyprovokovat

Larnaka – Liberecký gólman Martin Dúbravka musel v úvodním zápase 4. předkola Evropské ligy dávat pozor nejen na střely od hráčů AEK Larnaka, ale také na jejich neukázněné fanoušky. Příznivci kyperských fotbalistů zasypávali Dúbravku v průběhu utkání vším, co měli po ruce.

Liberecký brankář Martin Dúbravka
zdroj: ČT4 autor: Vostárek Josef

"V hlavách jsme byli dobře připravení. Chtěli nás možná vyprovokovat, abychom dostali nějakou červenou kartu, ale kluci to mentálně zvládli," zhodnotil po zápase Martin Dúbravka nepříjemné chvíle, při kterých se ocitl pod palbou soupeřových fanoušků.

"Přiletělo na nás kdeco. Měl jsem tam nějakou pizzu, kelímky od piva a podobné věci, skoro celé občerstvení," popisoval situaci na hřišti liberecký gólman, kterého však neukázněnost nadšenců klubu AEK Larnak nijak nerozhodila. "Už jsem párkrát s kyperskými soupeři hrál a věděl jsem, že můžeme něco takového čekat. Jsou velmi temperamentní a dávají to patřičně najevo."

Rozhodnutí sudích vykázat ze hřiště trenéra Jindřicha Trpišovského na tribunu podle Dúbravky nijak neovlivnilo výkon týmu. "Nechci hodnotit rozhodčí, jsou to jen lidé. Měli to v této atmosféře těžké a možná se některými spornými verdikty dostali pod tlak. Skončilo to strkanicí a vykázáním trenéra. Ale je důležité, že jsme se i s tím srovnali a dokázali vyhrát," řekl Dúbravka.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec na horké půdě v Larnace vybojoval vítězství 1:0

Liberecký gólman měl několikrát plné ruce práce, letní posila Slovanu však míč za svá záda nepustila. "Pro brankáře je prvořadé, jak se v zápase chytí. Možná jsem se prvním zákrokem chytil, pak jsem se snažil kluky dirigovat a organizovat si defenzivu. Jsem rád, že jsme udrželi vzadu nulu, a nakonec je škoda, že jsme nepřidali ještě další gól," hodnotil Dúbravka.

Klíčový zákrok si připsal pět minut před koncem, kdy pomohl míči na břevno. "Ve vzduchu střela hrozně zaplavala, jsem rád, že jsem ji vůbec dokázal trefit, měla i velkou razanci. Samozřejmě mě těší, že jsem zabránil gólu," řekl.

Výhra 1:0 nad kyperskými fotbalisty je podle něj solidním výsledkem do odvety, ve které bude spoluhráče nutit do aktivity a zdržování se pouze v obranné polovině soupeře. "Je nutné předvádět naši hru, protože tady jsme se v posledních dvaceti minutách stáhli a čekali, co udělají. Po fyzické stránce to bylo náročné, vyrovnávali jsme se s obrovským tlakem, ale zvládli jsme to. Do odvety to musíme potvrdit. Důležité bude pokud možno neinkasovat, pak máme postup jistý," řekl slovenský gólman.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články