Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Liberec udělal důležitý krok k postupu do EL. Z Larnaky si veze těsnou výhru

Larnaka – Skvěle nakročeno směrem k jistotě základní části Evropské ligy mají fotbalisté Liberce. Slovan v úvodním utkání 4. předkola zvítězil na půdě kyperského vicemistra AEK Larnaka 1:0. Zvýšili tak své šance na čtvrtý postup do hlavní fáze soutěže v historii klubu a druhý po sobě. Odveta se hraje za týden na severu Čech.

Slavící fotbalisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Cyprus News Agency

Slovan se prosadil po půlhodině hry, kdy hlavou zužitkoval rohový kop pravý bek Vladimír Coufal, který se gólem podílel i na předchozím postupu přes Admiru Mödling. Egon Vůch a Igor Súkenník navíc trefili konstrukci branky. Larnaka dohrávala od 65. minuty bez vyloučeného Juanmy Ortize.

Larnaka, která má tým složený především ze španělských hráčů, začala aktivně, ale gólmana Dúbravku prověřil jen z přímého kopu Tričkovski. Pak začal zlobit z brejků Slovan, ale v koncovce si nevedl lépe.

Až ve 27. minutě zatáhl akci Bartl, našel Sýkoru, jehož dobrou střelu skvěle zneškodnil brankář Miňo. Míč však poslal jen na rohový kop, který zahrával Bartošák a Coufal hlavou skóroval.

Larnaka vážněji zahrozila až v závěru poločasu, kdy brazilský útočník Alves zkoušel nadvakrát překonat Dúbravku, ten ho ale vychytal. Na druhé straně byl blízko navýšení skóre Vůch, jeho dobrou střelu ale zastavila branková konstrukce.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec na horké půdě v Larnace vybojoval vítězství 1:0

Ve druhé půli musel sudí klidnit atmosféru žlutými kartami, ale i tak to na hřišti jiskřilo. Larnaka se snažila i ve hře a sérií standardních situací dostala Liberec pod tlak. Branku ostřelovali domácí hlavně z dálky, ale Dúbravka si poradil i s dalším přímým kopem Tričkovskiho.

Liberec se z tlaku dostal rychlým brejkem, na jehož konci byl Sýkora, ale Miňa nepřekonal. Vzápětí dostal agresivně hrající bek Ortiz druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Larnaka se i v deseti tlačila za vyrovnáním, ale Liberec se dobře bránil. Až pět minut před koncem se Larena dostal ke střele, kterou zastavilo až břevno. Konstrukce zvonila ale i na druhé straně, když se v poslední minutě opřel do míče střídající Súkenník a jen centimetry dělily Liberec od ještě lepší výchozí pozice pro odvetu.

AEK Larnaka - Slovan Liberec 0:1 (0:1)

Branka: 29. Coufal. Rozhodčí: Buquet - Debart, Gringore (všichni Fr.). ŽK: Tričkovski, Mojsov, Ortiz - Coufal, Vůch, Sýkora, Hovorka, Folprecht, Komličenko. ČK: 65. Ortiz.

Larnaka: Miňo - Ortiz, Murillo, Mojsov, Tete (82. Barrera) - Boljevič, Truyols (34. Charalambus) - Tričkovski, Larena, Tomás - Alves (75. Charalambides). Trenér: Idiakez.

Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák (70. Súkenník) - Folprecht, Breite (85. Kubyškin) - Bartl, Vůch (60. Navrátil), Sýkora - Komličenko. Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články