Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bolest po West Hamu nám přinesla něco pozitivního, tvrdí trenér Mourinho

Po osmi nekompletních kolech Premier League jsou fotbalisté Tottenhamu v tabulce druzí. Jejich často hodně sebevědomý portugalský kouč José Mourinho ale nemluví o útoku na titul, na nějž jeho tým čeká už 59 let. I když prohlašuje, že v mnoha jiných evropských soutěžích by jeho svěřenci mohli být mistry, v Anglii je konkurence největší.

Nespokojený José Mourinho
zdroj: Reuters

"Premier League je nejtěžší možná soutěž. Můžete mít dobrou sezonu a získat spoustu bodů, ale na konci jsou tady Liverpool, Manchester City, Chelsea, Manchester United, Leicester, Arsenal," vyjmenoval největší favority soutěže.

Tottenham vyhrál anglickou nejvyšší soutěž dvakrát, naposledy v sezoně 1960/61, kdy ještě Mourinho nebyl na světě. "Ani po dobré sezoně v Premier League nemusíte získat titul. Takže co můžeme dělat? Jdeme zápas od zápasu, snažíme se vyhrávat a nestaráme se o ostatní. Na konci sezony uvidíme, jak na tom budeme," prohlásil sedmapadesátiletý trenér, který vede Spurs od loňského listopadu.

Londýnský tým od nepovedeného městského derby s West Hamem, v němž Tottenham doma ztratil tříbrankový poločasový náskok a remizoval 3:3, vyhrál všechny tři následující ligové zápasy. Poslední o víkendu, když West Bromwich udolal 1:0 gólem Kanea z 88. minuty. "Hodně jsme si k tomu řekli a pracovali jsme na tom. Ale neřeknu, že už nebudeme prohrávat utkání nebo ztrácet body v posledních minutách, to se může stát každému. Po West Hamu jsme cítili bolest a od té doby se tým strategicky chová jinak," prohlásil Mourinho.

"V posledních třech kolech jsme třikrát zvítězili a dvakrát udrželi čisté konto. Tým byl v závěrečných pěti minutách velmi solidní. Vypadá to, jako by nám bolest přinesla něco pozitivního, zlepšili jsme se," dodal bývalý kouč Porta, Chelsea, Realu Madrid, Interu Milán nebo Manchesteru United.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články