Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

De Bruyne nedal penaltu a City s Liverpoolem remizovalo, Souček zajistil gólem výhru

Už i v této sezoně si otevřel střelecký účet Tomáš Souček. West Hamu zajistil trefou v nastavení vítězství 1:0 v londýnském derby nad Fulhamem. Ve šlágru 8. kola Premier League mohl Manchester City doma zdolat Liverpool, jenže v první půli selhal při penaltě Kevin De Bruyne. Duel tedy skončil remízou 1:1. Gólem v 88. minutě spasil Tottenham Harry Kane proti West Bromu. Manchester United porazil Everton 3:1 na jeho půdě. Chelsea otočila zápas s Sheffieldem na konečných 4:1. Leicester se po výhře 1:0 nad Wolverhamptonem v neúplné tabulce posunul na první místo. Zato Arsenal narazil potřetí z posledních čtyř zápasů - na svém stadionu prohrál 0:3 s Aston Villou.

Kevin De Bruyne po neproměněné penaltě proti Liverpoolu
zdroj: Reuters autor: Shaun Botterill

Liverpool šel do vedení na Etihad Stadium ve 13. minutě po pokutovém kopu Muhammada Salaha. "Citizens" srovnali v 31. minutě díky Gabrielu Jesusovi. V závěru úvodního dějství mohl obrátit skóre Kevin de Bruyne, domácí záložník však z penalty minul branku. Manchester je na 11. místě, sehrál však o zápas méně.

"Líbila se mi energie obou týmů. Byl to pořádný boj na té nejvyšší úrovni. Mám velkou radost z výsledku a výkonu," citoval klubový web trenéra Liverpoolu Jürgena Kloppa, jemuž se zranil obránce Trent Alexander-Arnold. "Remíza je spravedlivá," uvedl kouč City Pep Guardiola.

Sedmadvacetiletý útočník Kane skóroval proti West Bromwichi hlavou po centru Matta Dohertyho. Anglický reprezentant zaznamenal v 218. utkání 150. gól v Premier League. Rychleji se to povedlo jen Alanu Shearerovi (212) a Sergiu Agüerovi (217). "Kohouti" vyhráli v lize třetí kolo po sobě.

Londýnský celek zvítězil také ve čtvrtém venkovním duelu v této ligové sezoně, což předtím dokázal pouze třikrát. West Bromwich spolu s Burnley a Sheffieldem United v ligové sezoně stále nevyhrál.

"Bylo to jedno z těch utkání, které mělo všechny ingredience ke ztrátě dvou bodů: náročný soupeř, který vás chce zastavit, analyzuje vás, vidí vaše silné stránky, snaží se zavřít všechny dveře. To se jim povedlo," řekl trenér Tottenhamu José Mourinho.

West Ham urval výhru na poslední chvíli

West Ham začal velkým náporem, Fulham ale v úvodu zápasu podržel skvělými zákroky brankář Alphonse Areola. Při hlavičce Sébastiena Hallera mu navíc pomohlo břevno.

Jen břevno trefil po změně stran z přímého kopu i Aaron Cresswell, a tak si "Kladiváři" museli počkat na vítězný zásah až do nastaveného času. V něm našel střídající Said Benrahma na penaltovém puntíku Součka a český reprezentant poslal míč technickou střelou k tyči. Bývalý kapitán pražské Slavie vstřelil svůj čtvrtý gól v Premier League a první v sezoně.

V závěru nastavení dostal Fulham po faulu na Toma Cairneyho šanci vyrovnat z pokutového kopu. Míč si vzal Ademola Lookman a pokusil se zakončit "dloubáčkem" do středu branky, jeho střele ale chyběla razance a gólman Lukasz Fabiaňski se pro míč stačil vrátit.

West Ham vyhrál po třech zápasech a posunul se na 11. místo. Nováček soutěže Fulham bodově nenavázal na minulé premiérové vítězství proti West Bromwichi a zůstává těsně nad sestupovým pásmem.

Tomáš Souček v utkání proti Fulhamu
zdroj: ČTK/AP autor: John Walton

Everton padl potřetí v řadě

Everton vstoupil do utkání lépe a v 19. minutě se ujal po Bernardově střele na přední tyč vedení. Fernandes ale ještě do poločasu skóre otočil, když se nejprve prosadil hlavou a v 32. minutě propadl jeho centr do vápna až za záda gólmana Jordana Pickforda. Portugalský záložník dal v 21. zápase v Premier League 13. gól, lepší bilanci měli v dresu United pouze Ruud van Nistelrooij (16) a Zlatan Ibrahimovic (14).

V nastavení pojistil výhru hostů po Fernandesově asistenci svým prvním gólem po letním příchodu do klubu útočník Edinson Cavani. "Rudí ďáblové" tak částečně napravili poslední porážky s Arsenalem a v Lize mistrů na půdě Basaksehiru, přesto zůstávají v druhé polovině tabulky. Everton v úvodu sezony soutěž vedl, po třetí porážce v řadě ale vypadl mimo pohárové příčky.

Sheffield dál tápe

Sheffield na Stamford Bridge vedl po efektní patičce Davida McGoldricka, který dal tři ze svých čtyř gólů v Premier League právě do sítě Chelsea. Gólman Mendy inkasoval po šesti vychytaných čistých kontech ve všech soutěžích.

"Blues" přesto ještě do poločasu utkání otočili zásluhou branek Tammyho Abrahama a Bena Chilwella. V závěru přidal svou první trefu po letním přestupu z Paris Saint Germain stoper Thiago Silva a skóre 4:1 uzavřel Timo Werner.

Chelsea se v neúplné tabulce posunula na třetí příčku o bod za vedoucí duo Southampton, Liverpool. Sheffield zůstává poslední. Z osmi zápasů získal pouze jeden bod, čímž vyrovnal historicky nejhorší vstup do soutěže.

Southampton jede

Southampton otevřel skóre v sedmé minutě po trefě Che Adamse. Druhý gól Stuarta Armstronga v závěru zpečetil třetí výhru Southamptonu za sebou. Burnley, v jehož barvách se v koncovce zápasu dostal na hřiště i Matěj Vydra, uhrálo bezbrankovou remízu v Brightonu. Bodovat tým dokázal teprve podruhé v sezoně.

Leicesteru k výhře stačila jedna proměněná penalta ze dvou

Vardy při rozhodujícím pokutovém kopu poslal brankáře Ruie Patrícia na druhou stranu. V 39. minutě se postavil k další penaltě, Patrício však tentokrát směr jeho střely vystihl. Leicester hubený náskok udržel až do konce a díky 18 bodům z úvodních osmi zápasů zažívají "lišky" nejlepší start v anglické lize v klubové historii.

Arsenal prohrál třetí z posledních čtyř ligových kol. Za Aston Villu dvakrát skóroval Ollie Watkins, skóre otevřel vlastní brankou Bukayo Saka. "Villans" v lize vyhráli po předchozích dvou porážkách.

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:

Brighton - Burnley 0:0, Southampton - Newcastle 2:0 (7. Adams, 82. Armstrong), Everton - Manchester United 1:3 (19. Bernard - 25. a 32. Fernandes, 90.+5 Cavani), Crystal Palace - Leeds 4:1 (12. Dann, 22. Eze, 42. vlastní Costa, 70. Ayew - 27. Bamford), Chelsea - Sheffield United 4:1 (23. Abraham, 34. Chilwell, 77. Silva, 80. Werner - 9. McGoldrick), West Ham United - Fulham 1:0 (90.+1 Souček), West Bromwich - Tottenham 0:1 (88. Kane), Leicester - Wolverhampton 1:0 (15. Vardy z pen.), Manchester City - Liverpool 1:1 (31. Jesus - 13. Salah z pen.), Arsenal - Aston Villa 0:3 (72. a 76. Watkins, 25. vlastní Saka).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články