Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

BLOG: Chaos Made in Barcelona a Messiho (ne)odcházení

Fotbalový kolos z Barcelony má problémy. Nikoli ty tradiční, tedy kam dát další pohár, ale jak vůbec další získat. Tým, který je postrachem soupeřů bez rozdílu vah, skončil v sezoně po dvanácti letech bez jediné trofeje a k tomu ve čtvrtfinále Ligy mistrů dostal výprask od Bayernu Mnichov 2:8. To byla poslední kapka, skončil kouč Setién a hvězda hvězd Lionel Messi, který strávil v Barceloně celou kariéru, chce ve třiatřiceti letech pryč.

I když malý Argentinec chtěl Barcu opustit už dvakrát, v letech 2014 a 2016, nakonec vždy změnil názor, ovšem nyní se zdá, že jeho touha změnit dres je největší.

A nejspíš k tomu přispívá i trochu chaotické jednání ze strany vedení. Podle španělského serveru Marca.es nedávno prezident klubu Josep Maria Bartomeu nečekaně nabídl Atléticu Madrid návrat Antoina Griezmanna výměnou za Joaa Felixe.

Vedení madridského týmu ale na nabídku na návrat francouzské opory, která loni odešla z Atlética do Barcelony a dostala roční plat 21 milionů eur, nereagovalo.

Nicméně Bartomeu opět předvedl, že umí překvapit. V kabině Barcelony totiž v době Griezmannova příchodu těžké váhy volaly hlavně po návratu Brazilce Neymara, kterému se v Paris St. Germain nelíbilo a chtěl zpět do katalánského týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Koeman je novým trenérem Barcelony

Krom toho nyní nově příchozí kouč Ronald Koeman prohlásil, že Griezmann má být pro něho jedním z klíčových hráčů. I když Bartomeuova nabídka pro Atlético přišla údajně ještě před vyřazením Barcelony z Ligy mistrů, tedy ještě za Setiéna, nesvědčí to příliš o jednotném pohledu na budoucnost týmu.

A jak to bylo s Messiho předchozími zvažovanými odchody? Po zpackané sezoně 2013/14 jej tehdy přemluvil k setrvání po dlouhých hovorech v nemocnici kouč Tito Villanova, jenž opustil funkci kvůli rakovině, jíž také později podlehl.

O dva roky později chtěl Messi ne z Barcelony, ale hlavně ze Španělska, kde měl problém s daněmi. "Cítil jsem, že se tu ke mně nechovají dobře, a chtěl jsem pryč. Byl to můj osobní problém," řekl k tomu loni Messi. Tehdy dostal od soudu podmínku a pokutu.

K tomu ve stejném roce po prohraném finále Copa America s Chile vyhlásil i odchod z argentinské reprezentace. Ale za pár měsíců byl zpět – takže Messiho odchody zatím vždy skončily zavřením dveří zevnitř.

V totéž věří v Barceloně i nyní. Už proto, že výstupní klauzule ve výši 700 milionů eur je i pro údajné zájemce Manchester City nebo PSG přece jen příliš velké sousto.

A vzhledem k tomu, že Bartomeu nechce o Messiho přijít, bude na ní nejspíš případně trvat. Mezitím se ale pokusí se se svou hvězdou dohodnout, protože jen spokojený Messi má pro Barcelonu význam.

Zdroj
marca.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články