Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Messi touží po změně. Barcelonu požádal o svolení k přestupu

Poslední výsledky a směřování klubu jej přimělo k zásadnímu rozhodnutí. Hvězdný Lionel Messi požádal Barcelonu, aby mu umožnila odejít do jiného klubu. Argentinský fotbalista za katalánský tým hraje od roku 2004, smlouvu má ještě na rok. Žádost poslal Messi faxem.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/ZUMA/ESPA Photo Agency

Vedení klubu agentuře AP potvrdilo, že obdrželo dokumenty, v nichž slavný hráč projevil touhu po přestupu. Spekulace o jeho nespokojenosti v katalánském týmu se objevily už v závěru minulé sezony španělské ligy a zesílily po potupné porážce 2:8 ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov.

Třiatřicetiletý šestinásobný vítěz Zlatého míče uplatnil bod, který mu umožňuje na konci každé sezony z kontraktu požádat o přestup. Messi už v pátek o svém záměru informoval nového kouče "Blaugranas" Ronalda Koemana. Nyní je vše oficiální. Messi má v kontraktu také výstupní klauzuli v horentní výši 700 milionů eur (téměř 18,3 miliardy korun).

Podle agentury AP chce nyní využít klauzuli o jednostranném odstoupení od smlouvy; tu však bylo třeba aktivovat nejpozději v červnu. Letošními termíny ale zahýbala pandemie koronaviru, kvůli níž španělská liga skončila místo v květnu až v druhé polovině července. Současná situace tak může vést k soudní při. Šéf klubu Josep Maria Bartomeu svolal údajně mimořádnou schůzi ředitelů.

Barcelonskému kapitánovi vyjádřil podporu jeho předchůdce a bývalý spoluhráč Carles Puyol. "Respekt a obdiv, Leo. Máš moji plnou podporu," napsal na Twitteru někdejší španělský obránce.

Během šestnácti sezon v barcelonském dresu vyhrál Messi desetkrát ligový titul, čtyřikrát Ligu mistrů a šestkrát Španělský pohár. Třikrát s týmem triumfoval v evropském Superpoháru a na mistrovství světa klubů. Uplynulou sezonu zakončila Barcelona poprvé od roku 2008 bez jediné trofeje a po ostudném vyřazení v Lize mistrů začalo vedení s očekávanými změnami.

Odvolaného trenéra Quiqueho Setiéna nahradil bývalý barcelonský hráč Nizozemec Ronald Koeman. Ani jeho příchod a vyhlídka na přestavbu týmu však zřejmě Messiho na Camp Nou neudrží.

Zřejmě nebude jedinou z dosavadních opor, která mužstvo opustí. Podle španělských médií by se měli s klubem rozloučit Luis Suárez, Arturo Vidal, Ivan Rakitič a Samuel Umtiti.

Zdroj
ČTK, marca.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články