Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Do hašení krize v Barceloně se pustil i Koeman. Messi s ním ale zatím v kontaktu není

Jejich první vzájemná schůzka měla být jedním z klíčových faktorů, které vedly Lionela Messiho k touze odejít z Barcelony. Nyní se nový kouč katalánského velkoklubu Ronald Koeman snaží krizi uhasit a chce přesvědčit hvězdného útočníka k setrvání. S informací přišla barcelonská rozhlasová stanice RAC1.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/ZUMA/ESPA Photo Agency

Koemanova první osobní schůzka s Messim nedopadla dobře, protože nástupce odvolaného kouče Quiqueho Setiéna měl třiatřicetiletému kanonýrovi také sdělit, že jeho privilegia v Barceloně skončila a bude se muset podřídit týmu. I to údajně přispělo k rozhodnutí šestinásobného držitele Zlatého míče opustit mateřský klub, kde strávil celou dosavadní kariéru.

Nyní se Koeman chce sejít podruhé a ubezpečit Messiho, že při prvním setkání došlo k nedorozumění, považuje ho za nejlepšího fotbalistu světa a počítá s ním při očekávané přestavbě mužstva. Nizozemskému trenérovi se prý ale zatím nepodařilo rodáka z Rosaria kontaktovat. Barcelonský A-tým příští týden začne s přípravou na nový ročník.

Messiho žádost o odchod, kterou poslal faxem, jenom zvýraznila současnou velkou krizi Barcelony. Katalánci poprvé od roku 2008 zakončili sezonu bez jediné trofeje a ve čtvrtfinále Ligy mistrů vypadli s pozdějším vítězem Bayernem Mnichov po ostudném debaklu 2:8. Protestující fanoušci požadují odstoupení kritizovaného prezidenta klubu Josepa Marii Bartomeua.

Nejvážnějším uchazečem o Messiho, který má u španělských vicemistrů ještě rok platnou smlouvu, je podle médií Manchester City s bývalým koučem Barcelony Pepem Guardiolou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články