Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Berger v závěru rozjásal Ďolíček, Bohemians porazili Příbram 1:0

Praha – První gól Tomáše Bergera, letní posily fotbalistů Bohemians 1905 z konkurenční Dukly, rozhodl o držitelích tří bodů v duelu osmého kola nejvyšší soutěže proti Příbrami. Vršovický klub potřetí za sebou vyhrál na domácím hřišti. Středočeši naopak posedmé během letošní sezony vyšli střelecky naprázdno a zůstávají poslední. 

Fotbalisté Bohemians 1905 se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Do první šance se v Ďolíčku dostala Příbram, ale Majtán sám před brankářem Budinským demonstroval, proč se hosté až v minulém kole dočkali prvních gólů i bodů.

Bohemians poté převzali iniciativu, jenže pořádnou příležitost si vypracovali až těsně před přestávkou, kdy gólman Hruška nejprve vyboxoval pokus Havla a Hubínkovu dorážku zblokovala obrana.

Úvod druhé půle opět patřil Příbrami, ale hned dvakrát se vyznamenal brankář Budinský. Svěřenci trenéra Koubka postupně zvýšili aktivitu a po hodině hry Mašek v dobré pozici střílel z voleje těsně vedle, čímž zahájil závěrečný tlak svého týmu.

Střídající Jindřišek sice deset minut před koncem trefil pouze břevno, ale o čtyři minuty později rozhodl po rychlé kombinační akci Berger. "Klokani" si tak připsali třetí domácí výhru za sebou s čistým kontem.

Příbram naopak posedmé vyšla střelecky naprázdno a s třemi body je poslední, o bod za patnáctou Jihlavou a o dva za čtrnáctým Libercem, který má však zápas k dobru.

8. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians 1905 - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)

Branky: 84. Berger. Rozhodčí: Ardeleanu - Mokrusch, Koval. ŽK: Mašek, Jirásek - Jiránek, Pecháček, Krameš, Chaluš. Diváci: 3821.

Bohemians 1905: Budinský - Dostál, Šmíd, Krch, Havel - Hašek (58. Berger), Hubínek (78. Jindřišek), Mašek, Jirásek, Luts - Holenda (70. Mikuš). Trenér: Koubek.

Příbram: Hruška - Pecháček, Jiránek, Tregler, Krameš - Borek (88. Chaluš), Trapp - Pilík (85. Brandner), Majtán, Rezek - Mahmutovič (83. Kacafírek). Trenér: Rada.

Hlasy po utkání 8. kola první fotbalové ligy Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram:

Miroslav Koubek (trenér Bohemians 1905): "Vnímali jsme důležitost utkání, umíme počítat a pohled na tabulku byl jasný, že když to zvládneme, tak se dostaneme do klidu a naopak, kdybychom to nezvládli, tak bychom šli naproti těžším časům. S tím souvisela i počáteční nervozita a nebyli jsme úplně ve své kůži. První velkou šanci měla Příbram, ale podržel nás Budinský. Byli jsme fotbalovější, kontrolovali jsme hru a pak se nám střídajícími hráči podařilo připravit akci, díky které jsme vyhráli."

Petr Rada (trenér Příbrami): "Vstoupili jsme do zápasu dobře a průběh ovlivnila i naše stoprocentní šance ze třetí minuty. Byla to asi největší šance zápasu, ale to nás teď provází, tyhle příležitosti nevyužíváme. Poločas se potom dohrál bez větších šancí, i když domácí byli v tlaku. Do druhé půle jsme chtěli vstoupit také aktivně a být směrem dopředu odvážní. Domácí pak sice dali břevno a gól jsme dostali ve chvíli, kdy jsme už věřili, že bychom si aspoň bod odvezli. Je to škoda, dneska se tady dal uhrát lepší výsledek." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články