Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bayern zdolal Augsburg. Před Dortmundem znovu vede o devět bodů

Fotbalisté mnichovského Bayernu v německé lize udolali Augsburg díky Lewandowského penaltě z 82. minuty a znovu vedou tabulku o devět bodů před Dortmundem. Ten vyhrál v předehrávce ve Stuttgartu 2:0 díky dvěma brankám střídajícího Juliana Brandta. Reprezentační útočník Patrik Schick se vrátil do základní sestavy Leverkusenu, jeho tým ale jen remizoval 0:0 s nováčkem Bochumí. Bayer zůstává na třetí pozici, Lipsko se ale díky výhře nad Hoffenheimem přiblížilo na rozdíl jednoho bodu.

Bezradný Bayern v bavorském derby dlouho nedokázal prolomit obranu Augsburgu. Domácí zachránil Lewandowski gólem z pokutového kopu po Oxfordově ruce. Polský kanonýr zaznamenal 32. zásah v ligové sezoně a v čele tabulky střelců má náskok 12 branek na druhého Patrika Schicka z Leverkusenu.

Hostující záložník Jan Morávek odehrál závěrečnou půlhodinu, jeho český spoluhráč brankář Tomáš Koubek jako obvykle zůstal jen mezi náhradníky. Augsburg nebodoval po dvou výhrách a patří mu 14. příčka.

Mnichovský gigant v domácí soutěži vyhrál potřetí za sebou a částečně si spravil chuť po středeční překvapivé porážce 0:1 s Villarrealem v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů.

Trápící se Hertha prohrála v berlínském derby s Unionem 1:4 a zůstala na předposledním sestupovém místě. Bývalý reprezentační kapitán Vladimír Darida za domácí odehrál úvodní poločas.

Wolfsburg deklasoval Bielefeld 4:0 a přerušil sérii tří ligových porážek. Kolín nad Rýnem s českým záložníkem Tomášem Ostrákem na lavičce přestřílel Mohuč 3:2. Mönchengladbach vyhrál na půdě posledního Fürthu 2:0.

Dortmund brzy přišel o zraněného Reynu, ale jeho náhradník Brandt ve 12. minutě otevřel skóre po Haalandově přihrávce. Stuttgart měl blízko k vyrovnání po hodině hry, kdy Stenzel napálil břevno.

Druhý gól hostů vstřelil v 71. minutě opět Brandt po Reusově asistenci. Domácí Sosa pak znovu trefil břevno a Haalandova trefa v nastavení neplatila kvůli ofsajdu. Dortmund částečně napravil sobotní debakl 1:4 s Lipskem, Stuttgart nebodoval po čtyřech kolech a je patnáctý.

V Bochumi nastal klíčový moment v 65. minutě, kdy po faulu na Aránguize zahrával Diaby pokutový kop. Druhému nejlepšímu střelci Leverkusenu ale při střele podklouzla stojná noha, míč se o ni otřel, a ačkoliv skončil v síti, branka nemohla být uznána.

Schick nastoupil od začátku poprvé od 18. února a utkání v Mohuči, ve kterém utrpěl trhlinu v levém lýtkovém svalu. Za 77 minut pobytu na hřišti ale bilanci 20 ligových branek v sezoně nerozšířil.

Lipsko rozhodlo o jasném vítězství třemi góly v první půli, postupně se trefili Nkunku, Halstenberg a Szoboszlai. "Rudí býci" oplatili Hoffenheimu podzimní porážku 0:2 z úvodního vzájemného duelu.

Německá fotbalová liga - 29. kolo:

Stuttgart - Dortmund 0:2 (12. a 71. Brandt), Bayern Mnichov - Augsburg 1:0 (82. Lewandowski z pen.), Fürth - Mönchengladbach 0:2 (18. Thuram, 24. Pléa z pen.), Kolín nad Rýnem - Mohuč 3:2 (60. Skhiri, 78. Ljubicic, 82. Kilian - 14. Burkardt, 55. Onisiwo), Wolfsburg - Bielefeld 4:0 (11. a 38. Nmecha, 48. Arnold, 53. Kruse), Hertha Berlín - Union Berlín 1:4 (49. vlastní Baumgartl - 31. Haraguči, 53. Prömel, 74. Becker, 85. Michel), Bochum - Leverkusen 0:0, Eintracht Frankfurt - Freiburg 1:2 (54. Kostič - 27. Grifo, 69. Petersen), Lipsko - Hoffenheim 3:0 (5. Nkunku, 20. Halstenberg, 44. Szoboszlai).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články