Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Dortmund z Kolína veze jen bod. Leverkusen porazil Wolfsburg a je třetí

Neslavný konec mělo utkání 27. bundesligového kola mezi Bochumí a Mönchengladbachem. Duel se poté, co asistenta rozhodčího trefil do hlavy nápojový kelímek hozený z hlediště, nedohrál. Vedoucí Bayern Mnichov i díky dvěma gólům Roberta Lewandowského porazil 4:0 Union Berlín a na druhý Dortmund má náskok 6 bodů. Borussia totiž ztratila po remíze 1:1 s Kolínem nad Rýnem. Leverkusen bez Patrika Schicka zvítězil 2:0 na hřišti Wolfsburgu a je třetí.

Rozhodčího v Bochumi trefuje na hřišti kelímek
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Hertha nevyhrála devět utkání za sebou, a tak před týdnem angažovala osmašedesátiletého Magatha, jenž se do bundesligy vrátil po více než devíti letech. A nový impulz zafungoval, ačkoliv utkání od lavičky odřídil asistent Mark Fotheringham. 

Magath totiž u vítězné premiéry po nástupu do funkce chyběl kvůli pozitivnímu testu na koronavirus a ze stejného důvodu nehráli ani domácí záložník Vladimír Darida a na druhé straně obránce Pavel Kadeřábek.

Jeho svěřenci se proti šestému týmu tabulky prosadili třikrát po standardních situacích, postupně uplatnili důraz před bránou Stark, Belfodil a Tousart. Hertha se výhrou posunula na 16. místo.

Stejně bodů mají další dva týmy, čtrnáctý Stuttgart totiž ve vzájemném duelu přestřílel 3:2 patnáctý Augsburg. Obrat dokonal v 85. minutě Tiago. Brankář Tomáš Koubek sledoval porážku svého týmu z lavičky.

Fotbalisté Leverkusenu zvítězili ve Wolfsburgu 2:0 díky dvěma brankám střídajícího Paulinha a poskočili na třetí místo tabulky. Reprezentační útočník Patrik Schick nebyl ani na lavičce hostů, čímž se minimalizovala šance na jeho účast ve čtvrtečním semifinále play-off o mistrovství světa proti Švédsku.

Schick, který je s 20 góly druhým nejlepším střelcem bundesligové sezony, se vrací po zranění lýtkového svalu z únorového utkání v Mohuči. Trenér Leverkusenu na páteční tiskové konferenci řekl, že šestadvacetiletý kanonýr ještě netrénoval s týmem a připravuje se individuálně. Reprezentační sraz začne v pondělí.

Leverkusenu tři body ve Wolfsburgu zajistil Paulinho, jenž naskočil do hry v 81. minutě. Chvíli po vystřídání skóroval poprvé a v nastaveném čase přidal pojistku. Brazilský křídelník zaznamenal premiérové dvě trefy v sezoně.

Dortmund začal lépe a už v osmé minutě ho poslal do vedení Wolf. Za necelou půlhodinku ale gólově odpověděl Andersson a v Kolíně na Rýnem už se skóre nezměnilo.

Lipsko remizovalo 0:0 s Frankfurtem a kleslo na čtvrtou příčku. Domácí dvakrát trefili brankovou konstrukci a Eintracht několikrát zachránil gólman Trapp.

Bayern nevyhrál předchozí dva ligové duely, utkání s Unionem ale rozhodl už v prvním poločase. Na trefy Comana a mladíčka Nianzoua, pro kterého to byla premiérová bundesligová branka, navázal 30. a 31. ligovým gólem v sezoně Lewandowski. Nejlepší střelec soutěže nejprve proměnil penaltu a krátce po pauze zužitkoval Musialův pas před prázdnou bránu.

Polský kanonýr dal více než 30 ligových gólů už v páté bundesligové sezoně, což se povedlo jen legendárnímu Gerdu Müllerovi. Obhájci titulu zvýšili náskok na druhý Dortmund na sedm bodů, Borussia ale má nedělní zápas v Kolíně nad Rýnem k dobru.

Kuriózní druhý poločas byl k vidění v souboji Mohuče s Bielefeldem. Mohuč poslal do vedení už v první minutě Burkardt, všechny tři další branky padly z pokutových kopů. Mezi 65. a 79. minutou se z penalty nezmýlili Niakhaté, Burkardt a Ingvartsen a poprvé v bundesligové historii proměnil jeden tým tři pokutové kopy díky třem různým exekutorům.

V duelu týmů ze spodní poloviny bundesligové tabulky vedli hosté z Mönchengladbachu v té době 2:0. V rozmezí šesti minut se ve druhém poločase trefili Pléa a Embolo.

Kelímek přilétl z části hlediště obsazené převážně domácími fanoušky. "Je hrozná škoda, že zase můžeme hrát před 25 tisíci diváky a zápas nemá sportovní konec. Je to nepřijatelné, za ten incident je třeba se po všech stránkách omluvit," řekl německým médiím sportovní ředitel domácího VfL Sebastian Schindzielorz.

Německá liga - 27. kolo:

Fürth - Freiburg 0:0, Hertha Berlín - Hoffenheim 3:0 (39. Stark, 63. Belfodil, 74. Tousart), Mohuč - Bielefeld 4:0 (1. a 75. z pen. Burkardt, 65. Niakhaté z pen., 79. Ingvartsen z pen.), Stuttgart - Augsburg 3:2 (44. Anton, 79. Marmúš, 85. Tiago - 6. Hahn, 45.+1 Gregoritsch), Bayern Mnichov - Union Berlín 4:0 (45. z pen. a 47. Lewandowski, 16. Coman, 25. Nianzou), Lipsko - Eintracht Frankfurt 0:0, Wolfsburg - Leverkusen 0:2 (86. a 90.+2 Paulinho), Kolín nad Rýnem - Dortmund 1:1 (36. Andersson - 8. Wolf).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články